REKONSTRUIRAN GRUŠKI BAZEN Novi gradski prostor za pješake, sad se ide na uređenje hostela (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je obišao završne radove rekonstrukcije zgrade bazena u Gružu.

Rekonstrukcija ex-hotela Stadion započeta je u rujnu 2019. godine. Radi se o 18,3 milijuna kuna vrijednoj investiciji. Izvođač radova je Texo Molior.

Preuređene su i opremljene istočne prostorije u prizemlju zgrade za potrebe ureda sportskih udruga i klubova te Javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik. U dijelu objekta koji su prethodno koristile udruge i klubovi uređuje se prostor za Muzej vaterpola, ispod kojeg se smjestila nova teretana. Ovom rekonstrukcijom iznašao se prostor i za budući muzej vaterpola.

- Vidjeli ste projekt rekonstrukcije Jugovog bazena, uređen za građane Grada Dubrovnika. Obećali smo potpunu rekonstrukciju bazena i dijela uredskih prostorija, kao i budućeg muzeja vaterpola i plivačkih sportova.  - rekao je gradonačelnik Franković.

- Onaj dio koji nije završen, a radit će se u drugoj fazi je uređenje hostela. Sve što smo radili, radili smo planski, hostel ćemo dati na upravljanje Dubrovačkoj baštini, tvrtki u vlasništvu Grada Dubrovnika, prilagodit ćemo ga mjerilima i standardima kako se to danas radi. - njegove su riječi.

Projektantica uređenja bazena je arhitektica Vanda Ivanković Kontić.

- Koncept rekonstrukcije je bio vraćanje ugleda staroj i vrijednoj zgradi iz razdoblja moderne arhitekture  autora splitskog arhitekta Lovra Perkovića te vraćanje okolnog prostora pješaku. Uredilo se pročelje, unutarnji javni prostori koji pripadaju muzeju, uredski prostori. Javna površina je primjerenija centru Grada nego što je to prije bio slučaj. - izjavila je Vanda Ivanković Kontić.

V.S.

Popularni Članci