REAKCIJA Božo Miletić: Zbog čega HNS predlaže suprotno od Vlahušića koji je predložio smanjenje naknade?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predsjednik Autotaksi udruženja Božo Miletić uputio je reakciju na priopćenje dubrovačkog HNS-a. 

'Istina je kako su dana 28. travnja 2016. godine prestale važiti dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza na području grada Dubrovnika te kako trenutno postojeći autotaksi prijevoznici nemaju važeće dozvole. Međutim, također istina je kako Grad Dubrovnik, odnosno nadležni upravni odjel Grada Dubrovnika nije postupio sukladno važećoj Odluci o autotaksi prijevozu na način da nije raspisan javni poziv za dodjelu novih dozvola,' kaže Božo Miletić. 

'Naravno, nije se poštovala važeća Odluka jer je šest mjeseci Povjerenstvo za izradu nove, cjelovite Odluke, a u čijem su sastavu svi predstavnici političkih stranaka koje su zastupljene u Gradskom vijeću, izrađivalo novu i zakonitu Odluku, a koja nije zaživjela jer nije niti stavljena na dnevni red Gradskog vijeća.

Stoga, pozivam sve vijećnike da se nova i zakonita Odluka o autotaksi prijevozu, koju je izradilo Povjerenstvo, stavi kao jedna od točaka dnevnog reda te da se konačno okončaju medijska prepucavanja  i populističke metode dodvoravanja građanima preko leđa autotaksi prijevoznika,' kaže Božo Miletić. 

Podsjetimo, u priopćenju koje potpisuje potpredsjednica Matije Čale Mratović HNS navodi kako bi se 'licence za korištenje taksi stajališta u gradu Dubrovniku trebale dodjeljivati po principu najbolje ponude, a HNS predlaže da početna cijena za godišnju licencu bude 25 tisuća kuna.'

'Što se tiče zahtjeva gospođe Matije Čale Mratović i dubrovačkog HNS-a, želim napomenuti kako su i ona i gosp. Vlahušić članovi iste stranke, te da je upravo gosp. Vlahušić bio taj koji se na povjerenstvu zalagao za manje cijene autotaksi usluga, te je rekao ukoliko bi Udruženje pristalo na cijenu od 12 kuna za početak vožnje i 6 kuna za svaki prijeđeni kilometar, kako je Grad spreman spustiti cijenu naknade za korištenje stajališta i na 1 000 kuna, kaže Božo Miletić te kaže kako 'ne razumije što gospođa Čale Mratović želi postići svojim priopćenjima osim što zbog nedostatka dnevno političkih tema za prepucavanje, odnosno skupljanje jeftinih bodova koristi nesposobnost Grada da uredi ovo područje, prebacujući odgovorenost na autotaksi prijevoznika koji su podnijeli kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, kao i zbog davanja mita!'

'Evidentno je kako u HNS-u nedostaje komunikacije između vodstva stranke, gradonačelnika, kao i predstavnika koji sudjeluje u radu povjerenstva. Za dobro stranke koju zastupa kao i za dobro zajednice pitam se do kada će to biti tako i kada će konačno početi služiti narodu koji ih je izabrao?,' - zaključuje Božo Miletić. 

Popularni Članci