Razvojne agencije Grada Dubrovnika i Zagreba zajedno osnažuju poduzetništvo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Razvojna agencija Zagreb -TPZ i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, potpisali su „Memorandum o razumijevanju“, kojim su izrazili interes i spremnost za međusobnu suradnju u području promocije poduzetništva.

Sporazum su  potpisali Andrea Novaković, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e  i Frane Šesnić,  direktor Razvojne agencije Zagreb - TPZ, koji su tom prigodom naglasili kako je prijenos dobre prakse, znanja i iskustva među agencijama nužan za kvalitetan rad te za  postizanje zajedničkog cilja;  promocija poduzetništva i projekata vezanih za lokalni i regionalni razvoj.

„Mišljenja sam kako zajedničkim radom uvijek možemo postići bolji učinak te je stoga potpisivanje ovog sporazuma o suradnji prvi korak prema tom cilju“, istaknula  je Novaković, direktorica DURA-e  te nadodala kako je Razvojna agencija Zagreb institucija od koje će se puno toga moći naučiti i primijeniti, no da zajednički projekti razvoja otvaraju mnogobrojne mogućnosti što će se itekako odraziti u lokalnim zajednicama ova dva grada u narednim godinama.

„Potpisivanjem  Memoranduma o razumijevanju, spojili smo sjever i jug Hrvatske, kako bi omogućili produktivnije rješavanje izazova na projektima međulokalnog i međuregionalnog karaktera, a u svrhu potpore malog i srednjeg poduzetništva“ rekao je Šesnić, direktor  Razvojna agencija Zagreb - TPZ, koja se sa svojim rezultatima dokazala kao stručna i profesionalna platforma za doprinos razvoju poduzetništva. „Veselim se suradnji  i budućim projektima s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnik i siguran sam kako zajedno možemo ostvariti velike rezultate“ zaključio je Šesnić.

Suradnja razvojnih agencija, između ostaloga, uključuje i zajedničke aktivnosti u obliku partnerstva pri prijavi na natječaje Europske unije i u provedbi EU projekata kao i zajedničku komunikaciju prema javnim i upravnim tijelima.

Popularni Članci