'

Razmotrit će se mogućnost rušenja kuća u Ulici dubrovačkih branitelja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: portaloko.hr
Pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban boravila je u nedjelju u Dubrovniku gdje je s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Androm Vlahušićem, ravnateljicom Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Žanom Baćom i predsjednikom Savjeta za urbanizam Vlade RH Željkom Pekovićem obišla nekoliko lokacija.

U sklopu obilaska gradonačelnik Vlahušić upozano je gošću s tijekom radova na rekonstrukciji Lazareta, a pomoćnica Šaban kazala je da Ministarstvo kulture podupire projekt rekonstrukcije Lazareta te izrazila je zadovoljstvo tempom i kvalitetom izvođenja radova.
Arhitekt Peković prezentirao je projekt izgradnje pristana ispod Lazareta. Dogovoreno je da će se taj projekt uputiti u proceduru izdavanja dozvola gradnje, a da će se Ministarstvo i Konzervatorski odjel o njemu očitovati u redovitoj proceduri.

Također, razgovaralo se i o gradnji pješačke pasarele između Posata i Lazareta, odnosno „prozračnog mosta“ za koji je djelomično već izdana potvrda na glavni projekt.
Gradonačelnik Vlahušić pokazao je i prostor Pustijerne, gdje je prema projektu Dražena Juračića i Jelene Skorup predviđena gradnja studentskog doma, kojim bi se 300 mladih uselilo u Grad u zidinama. Zaključeno je kako s takvim promišljanjem prostora treba nastaviti te u sljedećem koraku pripremiti dokumentaciju za javno-privatno partnerstvo.

Kuće u Ulici dubrovačkih Branitelja koje je Grad Dubrovnik, sa svrhom širenja prometnice, namjeravao srušiti, također su bile predmet zanimanja pomoćnice ministrice koja je, nakon uvida u stanje predmetnih kuća najavila kako će Vijeću za kulturna dobra obzirom predložiti razmatranje odluke o mogućnostima uklanjanja trošnih kuća.

Popularni Članci