RATNI ZLOČINAC ISPALIO NEBULOZE O DUBROVNIKU Šešelj: 'To je srpski grad', Jovana Jeremić klimala (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL, screenshot YT
Pravomoćno osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj gostujući u emisiji Jovane Jeremić dotaknuo se Dubrovnika kojeg je nazvao srpskim gradom. 

Govoreći o srbijanskoj premijerki Ani Brnabić, izjavio je kako je njen djed bio s Paga koji 'gdje nije bilo ustaških koljača'. Onda se dotaknuo Dubrovnika. 

“Glavne ustaše su bile među Srbima katolicima, u Hercegovini, u Lici, u Bosni, u Slavoniji i na drugim mjestima. To su glavne ustaše bile. Ja znam po primjeru Dubrovnika. Nijedan pravi Dubrovčanin, starosjedilac, nije se tako otvoreno priklanjao ustaškom pokretu niti je pristajao da nosi kamu i kolje. Zločine po Dubrovniku su činili Hercegovci katolici, ustaše. I ta masovna ubojstva na ubojstva na Daksi. Ne može se to reći za Anu Brnabić, posebno zato što joj je djed bio partizan, što joj je djed bio ranjenih u užičkoj bolnici i što je tamo upoznao njenu babu. Kako to da se njoj kaže? Pazite, jesu Hrvati '41. masovno podržali ustaški režim, ali bilo je i onih koji su bili protiv. Ja sam govorio i na vašoj televiziji prema evidencijama da je u Jasenovcu ubijeno i 20 tisuća Hrvata, pored 700 tisuća Srba, i nisu tu bili samo komunisti, tu su bili pripadnici HSS-a i ljudi koji se nisu mirili s ustaškim pokoljima. Ne može se sve optužiti, treba praviti razliku," izjavio je Šešelj. 

"No nisu ni svi Srbi katolici zločinci. Bilo je milijun Srba katolika koji su se izjašnjavali kao Srbi, a ima ih i danas. Dubrovčani su svi bili takvi. Izlazio je dnevni list ‘Dubrovnik’ Srba katolika, izlazio je i književni list ‘Srđ’ Srba katolika. Mi smo planirali objaviti reprint svih brojeva lista ‘Dubrovnik’ i lista ‘Srđ’ da svjedočimo da je Dubrovnik srpski, po svemu," izjavio je Šešelj, dodavši kako 'se to nije dogodilo jer ih je narod odbacio na izborima. Voditeljica Jeremić je klimala glavom. 

Popularni Članci