Radovi na Čingriji napreduju, do kraja iduće godine ovdje će se školovat budući dubrovački kadrovi u ugostiteljstvu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Radovi na budućem Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu napreduju te bi isti trebali biti gotovi do kraja iduće godine.

Župan Nikola Dobroslavić danas je sa suradnicima obišao Čingriju, mjesto budućeg Centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, pri čemu je istaknuo kako je riječ o Akademisu kojega čine Čingrija i akademis Garište.

- Trenutno se rade građevinski radovi na poboljšanju uvjeta u samoj Turističkoj školi kao i kupovina opreme za druge turističke škole u županiji. Najveći novčani dio ide za nabavku opreme i za aktivnosti suradnje s kulinarskim centrom u Baskiji. To će nam omogućiti da dobijemo moderna nova znanja, iako već sad imamo kvalitetnu ponudu, no uvijek treba napredovati i unijeti novu kvalitetu - kazao je župan dodavši kako su se radovi na Čingriji 'zahuktali' te da će biti ispoštovani rokovi. Naglasio je kako je vrijednost projekta 103 milijuna kuna, od čega 30 milijuna otpada na građevinske radove za Čingriju, Garište i Turističku i ugostiteljsku školu.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina naglasio je kako je namjena Čingrije edukativna budući da će se tu održavati praktična nastava.

- Učenje temeljeno na radu je nova paradigma i mi moramo ostvariti taj dio koji nam tržište traži. Restoran i sobe bit će stavljeni na tržište, a učenici će u kontroliranim uvjetima ostvariti praktičnu nastavu - poručio je Perušina.

Ravnatelj je dodao kako je rok cjelokupnog projekta 30. studenog 2023. godine, a učenici koji su trenutno na nastavi u Župi dubrovačkoj trebali bi se vratiti u školu u grad tijekom drugog polugodišta budući da će radovi biti završeni do Božića.

Ivan Pranjić, predstavnik izvođača radova, naznačio je kako sve ide po planu.

- Imali smo mala odstupanja od par dana, ali to ćemo nadoknaditi. Rušenja i demontaže napreduju, bit će malo škakljivo što se tiče stolarije i vanjskih iskopa, ali u sljedećim danima ćemo vidjeti na čemu smo. Što se tiče konzervatorskih odrednica, štitimo stolariju i drvenariju koju nećemo demontirati, a ona koja se iznosi vani treba se vratiti u prvobitno stanje. Pratimo smjernice i surađujemo s restauratorima - poručio je predstavnik izvođača radova na Čingriji.

Popularni Članci