'

PUSTO JE DANAS U BOGIŠIĆEVOM PARKU Maturanti Medicinske ne slave zadnji dan škole, možemo biti ponosni na tu krasnu mladost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Maturanti diljem grada danas slave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. No, ne i maturanti Medicinske škole u Dubrovniku. 

U parku Baltazara Bogišića, gdje se godinama slavilo, pjevalo i zabavljalo, danas je pusto. Učenici se s tugom i sjetom prisjećaju svoje kolegice Katarine Đerek koja je smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se u travnju dogodila na području Ratca, a u kojoj je život izgubio i njen brat Stjepan. 

Dva mlada života tog su dana ugašena tuđom nesmotrenošću, neoprezom i nepromišljenošću, a brojni maturanti, umjesto da danas slave, s pijetetom se prisjećaju Katarine koja je trebala slaviti s njima. 

"To je bila odluka samih maturanta. Odlučili su da neće slaviti u krugu škole, većina ih je pošla doma pisati završni rad, a dio će se kasnije pridružiti proslavi s Gimnazijalcima. No, neće biti slavlja oko naše škole. Ja, kao razrednica, ali i ravnateljica i ostatak škole poštujemo njihovu odluku. Teško nam je svima i svi smo i dalje potreseni", kazala je Jelena Dominiković, razrednica 5.b razreda, smjer medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, koji je pohađala i Katarina. 

Svoje prijatelje negdje odozgo sasvim sigurno gleda i na njih je ponosna, a i mi bismo trebali biti ponosni na tu krasnu mladost koja svojim primjerom pokazuje što je to poštovanje i što su prave životne vrijednosti. 

Popularni Članci