Pronađen je koridor i riješeno projektiranje za gradnju brze ceste koja će povezati Dubrovnik i Zračnu luku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Vijećnik Ivan Maslać dotaknuo se gradnje brze ceste koja bi povezala Dubrovnik i Zračnu luku.

- Mi nemamo alternativnu cestu nego onu jednu jedini koja smanjuje život stanovnika Župe i Konavala, a ujedno onemogućuje razvoj Zračne Luke Dubrovnik. Važno je gledati i ekološke reperkusije. Podsjetimo kako smo donijeli deklaraciju za zaštitu rijeke Omble. Zanima me u kojoj je fazi taj projekt brze ceste i kad bi se mogao realizirati? Postoji li mogućnost EU sredstava? Nismo zakopali niti jednu lopatu po tom pitanju - kazao je Maslać.

Franković je kazao kako su Hrvatske ceste nositelj projekta povezivanja Grada i Zračne luke te gradnju mosta preko Omble i drugog kraka koji vodi prema Osojniku što je prema njegovim riječima projekt budućnosti.

- Povezivanje Zračne luke i Grada je jako bitno za nas. Ombla mora biti pod posebnom pažnjom i zato inzistiramo na većem broju rješenja. Povezivanje od Grada do Zračne luke nije sporno. To je dogovoreno s Općinom Župa Dubrovačka i Općinom Konavle. Pronađen je koridor i riješeno je projektiranje. Hrvatske ceste su pronašle način kako to financirati EU novcima. Ima tu još posla poput izvlaštenja i svega drugoga. Ključno je da Hrvatske ceste grabe naprijed prema pitanju tog dugo iočekivanog projekta - komentirao je Franković.

- Nije nam interes da dovučemo enormnu količinu vozila u uži centar grada, naš interes je da izgradimo brzu prometnicu od Grada do Zračne luke, ali ona ne mora i ne smije biti dio jadransko-jonskog koridora. Ona mora biti ono što jeste, a to je brza cesta Zračna luka-Dubrovnik i treba dovesti gosta  bez zaustavljanja - poručio je Franković.

Popularni Članci