'

PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Uređuje se pješačka i biciklistička staza u Rožatu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na području gradskih kotara i mjesnih odbora u tijeku je niz radova u sklopu provedbe projekata Participativnog budžetiranja. U Rožatu se upravo uređuje pješačka i biciklistička staza, komunalni projekt koji su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani s područja Gradskog kotara Komolac.

Zbog potpune zakrčenosti nekadašnjeg Napoleonovog puta u naselju Rožat Gornji, tvrtka Platanus pristupila je košnji i čišćenju terena kako bi se dalje nastavio projekt uređenja. Građani su od brojnih predloženih izglasali navedeni projekt, koji će se realizirati do kraja godine i to do maksimalnog iznosa predviđenih financijskih sredstava.

Podsjetimo, Proračunom Grada Dubrovnika za 2024. osigurana je provedba ukupno 25 projekata koje su prošle  godine odabrali građani s područja osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora. Pojedinačne vrijednosti projekata iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Projekt Participativnog budžetiranja, koji se provodi u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, nastavljen je i u ovoj godini, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu, stoji u priopćenju Grada. 

Popularni Članci