'

PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Kreće izvedba radova na komunalnoj infrastrukturi naselja Šunj na Lopudu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, pa tako kreće i izvedba projekta „Komunalna infrastruktura naselja Šunj“, kojeg su u okviru prošlogodišnjeg ciklusa Participativnog budžetiranja odabrali građani s područja MO Lopud, a isti uključuje uređenje Puta od Šunja do kuća na adresama Getina 11 i 15 te postavljanje dodatne javne rasvjete na području ulice i naselja Šunj.

Uredit će se i betonirati pristupni put kućama na potezu od crkve Gospe od Šunja kroz ulicu Getina te pripremiti infrastruktura u svrhu nadopune javne rasvjete.

Izvođač radova je tvrtka Adriatik građenje j.d.o.o. uz stručni nadzor tvrtke Skeleton d.o.o., dok će se radovi izvoditi sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima s rokom završetka tri mjeseca od dana uvođenja u posao (5. srpnja 2024.). Vrijednost ugovorene nabave radova iznosi 45.989,00 eura (bez PDV-a).

Dok traje realizacija projekata građana odabranih kroz prošlogodišnji proces s izvedbom u 2024. godini, završen je i proces glasovanja u sklopu ovogodišnjeg postupka. Građani Dubrovnika odabrali su najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu uz napomenu da je za mjesni odbor Lopud glasovanje produljeno do 14. srpnja 2024. godine. Svi stanovnici koji još nisu iskoristili svoje pravo glasa, pozivaju se da to učine do navedenog datuma. Pojedinačne vrijednosti projekata koji će se realizirati iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Participativno budžetiranje provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA, a označava proces u kojem građani imaju izravan utjecaj na odlučivanje o trošenju dijela javnih sredstava dodijeljenih gradskim kotarima i mjesnim odborima, stoji u priopćenju Grada. 

Popularni Članci