PRIZNANJE ZA HUMANOST Lili Magud dobitnica je Plakete 'Berislav Bačić'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: GDCK
Dugogodišnja volonterka Dubrovačkog Crvenog križa Lili Magud dobitnica je ovogodišnje Plakete „Berislav Bačić“.

Plaketu „Berislav Bačić“, koja se ove godine dodjeljuje po prvi put,  su 11. svibnja,  u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Lili Magud uručili Marija Bačić, supruga pok. Berisava Bačića, predsjednik društva dr. Vicko Mihaljević i ravnatelj Živko Šimunović.

„Kada smo donosili Odluku o dodjeli ove Plakete misli smo na Lili koja je godinama pronosila humanitarne vrijednosti, mislila i radila pozitivno što ju je činilo sretnijom, bogatijom i zadovoljnijom, a njena pozitivna energija prenosila se na njezine učenike, na njene kolege u Osnovnoj školi Lapad i u Dubrovačkom Crvenom križu. Nadamo se da će nam još dugo biti volonter.“ kazao je u svom obraćanju dr. Mihaljević.

„Ugodno sam iznenađena i iznimno počašćena, i srce mi je puno. Bilo je zadovoljstvo svih ovih godina družiti se sa svim dragim ljudima, Stankom Kodeli, bivšom ravnateljicom, pok. Berisavom, našim dragim dr. Mihaljevićem i sadašnjim ravnateljem. Zahvaljujem se najiskrenije i ovo će mi biti poticaj za daljnji rad.“ kazala je, s velikim osmjehom na licu, Lili primajući Plaketu.

Lili Magud, rođena Bračanka, umirovljena je predmetna učiteljica prirode i biologije. Sasvim slučajno završila je u dubrovačkom kraju, kaže kako se po završenom školovanju javila se na oglas i došla raditi u Konavle te se po onoj konavoskoj „napila konavoske vode i ostala u Konavlima“.

Radila je u Osnovnoj školi Dubravka u Konavlima i Osnovnoj školi Ivan Gundulić, a svoj radni vijek lani je završila u Osnovnoj školi Lapad. Svugdje je u duhu humanost odgajala generacije naših mladih sugrađana. Znajući kako se vrijednosti stvaraju pod utjecajem odgoja u obitelji, institucionalno i izvaninstitucionalno, bivajući osobni primjer učenicima gđa Lili Magud razvijala je kod učenika osjećaj humanosti, tolerancije, suosjećanja za sebe i zajednicu i svijest o zdravom načinu života. Pripremala je ekipe Osnovne škole Lapad za natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u znanju i vještinama iz prve pomoći, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava. Pod njenim mentorstvom ekipe podmlatka Osnovne škole Lapad na jedanaest gradskih, međužupanijskih i državnih natjecanjima Hrvatskog Crvenog križa godinama su osvajala zapažena mjesta. Lili, iako u mirovini, i dalje sudjeluje u pripremama lapadskih ekipa za natjecanje mladih Crvenog križa

Plaketu „Berislav Bačić“ ustanovilo je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik u spomen na svog dugogodišnjeg volontera, prvog počasnog člana Društva, predsjednika Društva, člana Odbora, predavača prve pomoći. Plaketa se dodjeljuje u Tjednu Crvenog križa (od 8. do 15. svibnja) za promicanje humanosti, osobite rezultate u unapređenju pojedinih djelatnosti i doprinos razvoju Gradskog društva Crvenog križa  Dubrovnik. 

Popularni Članci