PREVARANTI OPERIRAJU PO GRADU Ne plaćajte pošiljke za susjede, čitateljica upozorava: Prevareni smo!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Domišljati prevaranti operiraju po Dubrovniku i na ilegalan način prikupljaju novce od lakovjernih susjeda. 

Kako nam javlja čitateljica prije nekoliko dana nazvali su je s nepoznatog broja i kazali kako je nasumičnim odabirom osvojila nagradu, koju pak treba platiti.

Kako nam je ispričala, ponudili su joj nagradu - tigrova mast i čarape, s pričom kako taj paket inače košta 500 kuna, a sada je ona izvučena kao "sretna dobitnica koja to može platiti 150 kuna". Gospođa je brzo shvatila kako je to samo 'prodavanje magle' i zahvalila se te kazala kako nije zainteresirana. 

Ipak, danas u jutarnjim satima pred njenu kuću u  Solitudu, stigao je muškarac s automobilom i "osvojenom nagradom", a kako gospođa nije bila kod kuće ponudio je susjedu da plati 150 kuna i kasnije to preda susjedi, a ona mu vrati novac. 

"Nije susjed ništa kriv, on je samo želio meni učiniti uslugu i mislio je da dobro postupa u duhu dobrosusjedskih odnosa", govori nam gospođa i dodaje kako je njen i susjed nasamaren. 

Kada je stigla doma i čula priču od susjeda shvatila je kako su domišljati prevaranti osmislili brz i lak način za zaradu, a ona je ostala bez 150 kuna i dobila par čarapa i tigrovu mast, koje nije željela. 

"Želim upozoriti Dubrovčane da ne nasjedaju na ovakve ponude, to nije bilo vozilo Hrvatske pošte niti bilo koje dostavne službe, običan osobni automobil i pošiljka bez imena pošiljatelja", govori nam gospođa i dodaje kako želi da sugrađani znaju kako razni prevaranti svakodnevno operiraju po gradu i kako uvijek i u svemu treba biti oprezan. 

Stoga ukoliko vam dostavljač ponudi da preuzmete pošiljku za susjede, uvijek prvo nazovite svoga susjeda i provjerite je li ta pošiljka zaista očekivana ili je u pitanju prevara. 

Popularni Članci