PRESSICA SRĐEVACA ' Razvoj golf sad samo može dobiti profit preko arbitraže'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Nije ugovor između Grada Dubrovnika i Rzavoj Golfa jednostrano raskinut", rekao je Ivan Viđen iz liste Srđ je Grad na konferenciji za novinare koja je održana na Batali..

 - Izraz da je ugovor raskinut jednostrano je neprecizan.  To nije tako. Gradsko vijeće je na zadnjoj sjednici samo potvrdilo da je ugovor raskinut 30. srpnja 2013. godine. - rekao je Viđen.

- U ožujku 2009. godine Grad je potpisao ugovor s Razvoj Golfom te je bilo predviđeno da koncesionar dobije tvrđavu s okolnim zemljištem na korištenje uz iznimku prostora za korištenje muzeja. U tom ugovoru je bilo predviđeno da se isti raskida ako se u UPU ne uvrsti namjena muzeja, kao i namjena hotelske, odnosno ugostiteljske namjene. UPU je izglasan 30. srpnja 2013. godine, a on se raskida sam po sebi ako sve strane utvrde da se uvjeti nisu ispunili. A oni se nisu ispunili jer tamo nema sadržaja ugostiteljske, odnosno hotelske namjene. - rekao je Viđen.

- Žalosna je da zagovarači golfa dan danas govore da je Grad Dubrovnik jednostrano raskinuo ugovor. - naveo je Viđen.

Vijećnik ove liste Nikša Selmani dodao je kako "sve što se dogodilo nakon 2013. godine naposljetku ne postoji jer ugovora nema.

- Grad je ovako uštedio 60 milijuna kuna jer je prema ugovoru bio obvezan izgraditi cestu do Imperijala. Nije točno niti da je Grad DUbrovnik bio dužan maknuti repetitor na Srđu. Recimo, Andro Vlahušić gura tezu o 200 milijuna kuna onoga što je Grad trebao napraviti. Mislim da zato nemamo posla s bivšim gradonačelnikom nego s nekim tko opasno radi za Razvoj Gold. - naveo je Selmani.

- Sad mi se čini da Razvoj Goilf sve što tu može jest dobiti profit od arbitraže. To je jedino čemu se oni nadaju. - zaključio je Selmani.

V.S.

Popularni Članci