PREPUNO KINO SLOBODA Premijerno prikazan film 'Laž ili zatvor', Pavela pohvalio rad Radarske kontrole (FOTO)

Autor: Tea Stjepović Autori fotografija: Goran Mratinović
U petak navečer je u kinu Sloboda premijerno prikazan HRT-ov dokumentarni film 'Laž ili zatvor' autorice Ljiljane Bunjevac Filipović.

Dokumentarni film u trajanju od 51 minute prikazuje priču Veseljka Kralja koji je u prometnoj nesreći, vozeći kamion, pregazio dvoje ljudi. Nije bio pijan, nije vozio brzo, ali je bio nepažljiv. I odlučio je slagati kako ne bi završio u zatvoru. Prije izricanja gotovo sigurne oslobađajuće presude, odlučio je da ipak neće lagati. Priznao je istinu i završio u zatvoru.

Organizator prikazivanja ovog filma u dubrovačkom kinu je voditelj Udruge sigurnost u prometu za Dubrovačko-neretvansku županiju Denis Pavela

'Smatram da se uvijek može više i da prevencija nema granica. Želim pozdraviti vas mlade ljude i jako mi je drago da ste došli i da se u zadnje vrijeme sve češće družimo i to daje neke rezultate', kazao je Pavela u prepunom kinu Sloboda. Najviše je bilo srednjoškolaca, a bili su tu i predstavnici iz Grada, Županije, ravnatelj bolnice Marijo Bekić, članovi motorističkih udruga, kolege iz dubrovačke policije te građani. 

'Drago mi je da smo uspjeli u jednom naumu, a to je da zajedno možemo više. Smatram da možemo puno više, a pokazatelji nam idu u prilog i da sve ovo što radimo u zadnjih par mjeseci daje rezultate', poručio je Pavela te najavio još druženja i akcija kako bi bilo što manje stradalih u prometnim nesrećama.

Pavela je iskoristio priliku te pohvalio rad Radarske kontrole, grupe koja na Facebooku upozorava na stanje na cesti, javlja gdje su radari te na taj način također utječe na poboljšanje sigurnosti cestovnog prometa. 

Nakon završetka filma upriličen je i prigodni domjenak. 

Popularni Članci