DUBROVNIK MOŽE DIJELITI LEKCIJE SVIMA Puni ugostiteljski objekti, dobra sezona nastavlja se i krajem rujna (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Ugostiteljski objekti u Dubrovniku sinoć su praktički bili prepuni kao za vrijeme špice sezone.

Subota u povijesnoj jezgri, tijekom druge polovice rujna, dokaz je kako dubrovački turizam ima doista izvrsne rezultate ove godine. Tako je potvrđena dosadna istina da je Dubrovnik prava hrvatska turistička zvijezda i biser Jadrana koji se rado posjećuje.

No, to nije palo s neba već je rezultat ulaganja i promišljanja za koje je trebalo vremena. Također, rezultat je i trendova posjetitelja, a to je da su uvidjeli kako nema potrebe hrliti na krajnji jug Hrvatske u srpnju ili kolovozu kada su visoke temperature i gužve.

Kraj ljeta i početak jeseni fenomenalno su doba za posjet gradu i okolicu što su dubrovački ugostitelji odlučili iskoristiti. Naizgled nešto veći priljev turista dokaz je kvalitetne ponude koja zbog stanja na tržištu jednostavno mora biti bolja. Iako često kažu kako je lako baviti se turizmom u Dubrovniku zbog povijesne baštine i prirodnih ljepota, ipak je potrebno uložiti znatne napore s ciljem stvaranja pozitvnog imidža zbog kojega gosti stalno dolaze.

Tako je prepun rujan u povijesnoj jezgri dokaz kako dobre trendove treba zadržati, a svi oni kojima to ne ide, neka formulu uspjeha pronađu u dubrovačkom slučaju. Jedan trend pak nikad neće izaći iz mode, a to je glazba na Stradunu koja čini život te uvijek okuplja ljude kao što je bilo i rujanske večeri u poznatom kafiću kod crkve svetog Vlaha.

A. Čakić

Popularni Članci