PRAZNE POLICE Dubrovčani ozbiljno shvatili upute za zaštitu od koronavirusa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
U dubrovačkim drogerijskim lancima na policama više nema sredstava za dezinfekciju ruku što je posljedica straha od novog koronavirusa od kojega je jedna osoba oboljela i u Hrvatskoj.

Prazne su police u DM-u i Mulleru na kojima se nalaze sredstva za dezinfekciju, poput gelova, sapuna za suho pranje i maramica. Trgovci ne znaju ni kada će dobiti pošiljku s novim zalihama, a ističu da i ono što stigne, rasprodaju i prije nego što napune police. Dokaz je to kako su Dubrovčani i posjetitelji ozbiljno shvatili upozorenja koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo s preporukama za javnost za zaštitu od infekcije novim koronavirusom, a jedna od najvažnijih je redovito pranje ruku.

U dubrovačkim ljekarnama već odavno nema zaštitinih maski koje ljudi koriste za sprječavanje širenja virusa, a u velikim količinama ih kupuju i turisti.

Mediji javljaju kako u Zagrebu vlada panika jer prema fotografijama koje se šire društvenim mrežama police nekih lokalnih butiga već su prazne. Nedostaje šećera, brašna, tijesta, mesa, ulja... U Dubrovniku pak nije tako dramatično stanje te su lokalni trgovački lanci normalno opskrbljeni.

Popularni Članci