FOTOEKSKLUZIVA Poznati engleski nogometaš Theo Walcott s obitelji došao na ljetovanje u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Engleski nogometaš Theo Walcott s obitelji je jutros avionom iz Londona sletio u Zračnu luku Dubrovnik. 

Ovaj 34-godišnjak do proljeća je bio u redovima Southamptona, a ranije i u Evertonu. Debitirao je sa 16. godina u Southamptonu, a nekoliko godina je proveo i u redovima Arsenala.

Jedno je vrijeme držao i rekord najbržeg nogometaša na svijetu, kada je sprint od 100 metara istrčao za 11,52 sekunde. Engleski mediji su ranijih godina izvještavali kako je brzina jedan od njegovih najvećih aduta, a trčao je brzinom 32,7 km/h. 

Ovoga proljeća je emotivnom objavom obavijestio svoje fanove i navijače kako napušta Southampton, ali i da se neće još umiroviti. Jučer mu je zadnji dan bio u redovima kluba, a bio je asistent.

Zanimljivo je i to što je Walcott prije 15 godina, igrajući za Englesku, Hrvatskoj na Maksimiru srušio rekord neizgubljene utakmice koji je trajao 18 godina. Hrvatska je od Engleske izgubila rezultatom 1:4. Tada 19-godišnji Theo Walcott, najmlađi igrač na terenu, s dva je precizna, izvanredna udarca pogodio mrežu Stipe Pletikose. Kako su tada pisali mediji, potpuno je izludio našeg Danijela Pranjića te je bio pravi adut talijanskog stratega Capella.

Popularni Članci