Potrebica riješio problem smještaja studenata s Elafita, kaže kako su neki već ranije to zatražili i dobili

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon što su iz Dubrovačke stranke uputili apel ravnatelju Studentskog centra kako studenti s Elafita nemaju mogućnost smještaja u novi dom, reagirao je ravnatelj Potrebica. On je pojasnio kako DUSTRA raspolaže s nepotpunim informacijama te da je Ministarstvo propisalo pravila, a naveo je kako je riješio taj problem.

"Onaj osjećaj kada sada na kraju puta javljaju partneri sa nepotpunim informacija (ovako izgleda blaga reakcija na mog koalicijskog partnera).

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_06_53_1206.html) donijelo je resorno Ministarstvo za cijelu Republiku Hrvatsku prije početka gradnje našeg doma, a prilikom izmjena istog predložit ću izmjenu istog.

Početkom kolovoza kontaktirali su me predsjednici mjesnih odbora sa Šipana Ivica Katić i Zvonimir Koporčić s ovim problemom te sam im rekao da će studenti sa Šipana biti primjeni u dom Odlukom ravnatelja prema nesubvencioniranoj cijeni (200 kn je subvencija Ministarstva). Neki studenti su mi se već javili i ostvarili pravo na smještaj u sljedećoj akademskoj godini. Ako postoji još studenata s prebivalištem na našim otocima neka se slobodno jave u Studentski centar. Kriterij za smještaj u studentski dom je utvrđen prema granici razine prava za prehranu.

P.S. prijateljski savjet prije objave nazvati na mobitel i provjeriti! Znam da su kolege iz DUSTRE željeli sve najbolje za naše studente. Hvala im na podršci prilikom izgradnje Doma", poručio je ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica.

DUSTRA UPUTILA VAŽAN APEL Omogućite mladima s Elafita prijavu u studentskom domu, neće valjda u parku spavati!

Popularni Članci