Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku i Hotela Dubrovačka rivijera d.d.

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednik Uprave Hotela Dubrovačka rivijera d.d. potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o suradnji, koji će se, za početak, odnositi na realizaciju studentske prakse u hotelima Društva: Sheraton Dubrovnik, Astarea i Mlini.  

„Dosadašnja iskustva suradnje Sveučilišta s tvrtkama i institucijama vezana uz studentsku praksu pozitivna su i neka su rezultirala zapošljavanjem studenata. Međutim, ova suradnja pridonijet će kvaliteti novoga preddiplomskog stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, koji s nastavom započinje od akademske 2016./2017. godine. Naime, studij je osmišljen i prilagođen praktičnom osposobljavanju studenata i njihovu stjecanju potrebnih znanja i vještina za lakše uključivanje u suvremeno poslovanje. To će se postići, između ostaloga, uvođenjem istaknutih stručnjaka iz gospodarstvau nastavni proces“, rekla je rektorica Vrtiprah.

Predsjednik Uprave Šustar dodao je kako ovo nije samo formalni sporazum jer je politika i strategija Društva suradnja s visokoobrazovnim ustanovama. „Čestitamo Sveučilištu na pokretanju novoga studija jer smo u deficitu stručnih kadrova. Cilj nam je stvoriti bazu kvalitetnih lokalnih kadrova koji će preuzeti rukovodeće funkcije i koji se mogu suočiti s potrebama tržišta rada i promjenama u turističkom sektoru. U tom smislu, očekujemo da ćemo se povezati na više područja i intenzivno surađivati. Drago mi je da mogu istaknuti i primjer direktora Hotela Sheraton Dubrovnik i operativnog direktora Društva Damira Lukića, bivšeg diplomiranog studenta Sveučilišta u Dubrovniku“, zaključio je Šustar. Damir Lukić prisustvovao je potpisivanju Sporazuma zajedno s prorektoricom za poslovanje Sveučilišta u Dubrovnikuizv. prof. dr. sc. Ivonom Vrdoljak Raguž.

Popularni Članci