'

Postavljanje spomenika u svibnju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II. i rješenja uređenja neposrednog okoliša ispred crkve Sv. Križa u Gružu otvorena je u petak 1. veljače u klaustru Dominikanskog samostana. Otvaranju izložbe nazočio je gradonačelnik Andro Vlahušić i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Organizator i provoditelj natječaja je Grad Dubrovnik u suradnji s HDLU. Članovi ocjenjivačkog suda, od ukupno 19 pristiglih radova, izabrali su rad autorice Marije Ujević-Galetović i arhitekta Branka Silađina.

Prvonagrađenoj je čestitao gradonačelnik i dubrovački biskup.

"Čestitam prvonagrađenoj i drago mi je da je ova izložba organizirana uz Fesu sv. Vlaha. Kako mi je rečeno spomenik bi mogao u većoj mjeri biti završen već za 10. obljetnicu dolaska blaženog pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik, kojeg ćemo svečano obilježiti 6. lipnja ove godine, kada ćemo se prisjetiti kako njegova dolaska tako i proglašenja blaženom Marije Propetog Isusa Petković"- rekao je biskup.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je da se Sveti Otac vratio tamo gdje pripada, mjestu gdje je držao misu i ulici koja nosi njegovo ime.

" Slušali smo što je najbolje i očekujemo da će u svibnju biti dovršena prva faza radova, odnosno postavljanje kipa, dok će palme i drvored zbog instalacija morati pričekati jesen"- izjavio je gradonačelnik.

Popularni Članci