PONOVNO ĆE ZASJATI Prisjetite se kako je nekad izgledao ovaj luksuzni hotel s pogledom na Grad (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Nekada luksuzni hotel, a danas jedini neobnovljeni dubrovački hotel. Hotel Belvedere radio je samo šest sezona, od otvorenja 1985. do 1991. kada je razrušen u Domovinskom ratu.

Na YouTube je prije tri dana osvanuo video uradak korisnika movieovie koji je snimio napušteni hotel ali je i koristio stare fotografije kako bi usporedio kako je to nekada izgledalo. 

Njegov video pogledajte ovdje.

Hotel je imao kapacitet od 406 kreveta u 200 soba, 19 apartmana, 2 poluapartmana za mladence i jedan predsjednički apartman. Gostima je na raspolaganju bio aperitiv bar, nacionalni restoran "Konavle", francuski restoran "Roland", taverna "Dubrovnik", konoba "Elafiti", pivnica "Bayern", slastičarnica "Mozart", kafić "Maximilian", engleski salon "Richard lavljeg srca" i noćni klub "Trubadur". Hotel je raspolagao dvoranom za sastanke "New Orleans", kapaciteta 150 mjesta, prodajnim prostorima, velikim zatvorenim i otvorenim bazenom, trima kabinetima, salonom za masažu, saunom, stolovima za bilijar i stolni tenis, frizerskim salonom i buticima. Bio je jedan od najluksuznijih hotela na jadranskoj obali.

Vezane vijesti:

PREDSTAVLJENO NAGRAĐENO RJEŠENJE BELVEDERA Ovako će izgledati budući luksuzni hotel (FOTO)

SUVREMENI HOTEL Novi "Belvedere" predstavljen klubovima vijećnika (FOTO)

Popularni Članci