POTVRĐENO! Policija istražuje VK Jug i poslovanje njihove čak tri aktivne udruge

Autor: Lucija Komaić Autori fotografija: Mario Babarović
U Gradu je već neko vrijeme poznata informacija kako je u tijeku kriminalističko istraživanje Vaterpolskog kluba Jug AO. Jučer je tu informaciju potvrdio i  gradski vijećnik Maro Kristić, koji je rekao kako je i sam pozvan u policiju na obavijesni razgovor o ovoj temi. 

Rekao je to gostujući u emisiji na Dubrovniknetu, a prethodno je na jednoj od posljednjih sjednica Gradskog vijeća s govornice upozorio na to kako poznati dubrovački vaterpolski klub ima tri udruge preko kojih djeluje. Kristić je tada govorio kako bi volio znati kojoj od tih udruga Grad Dubrovnik putem Dubrovačkog saveza športova uplaćuje sredstva, a radi se o iznosima od oko tri milijuna kuna godišnje što predstavlja značajna sredstva. 

Udruga Vaterpolski klub Jug  upisana je u Registar udruga 16. prosinca 1998., a osnovana davne 1982. godine. Predsjednik ove udruge je Ivan Pavličević. 

Udruga Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje upisana je u Registar 2. srpnja  2007., a predsjednik ove Udruge je Tomislav Dumančić. 

Udruga Športsko društvo Jug upisana je 13. prosinca 2002., a predsjednik joj je sudac Srđan Gavranić. 

Direktor sve tri udruge je Ognjen Kržić. 

Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje, jedna od tema koje se istražuju je i projekt stambenog zbrinjavanja igrača Juga u Solitudu.  U svrhu realizacije ovog projekta Vaterpolski klub osnovao je i trgovačko društvo Solitudo Jug d.o.o. Tvrtka je osnovana 2013.,  a brisana 2018. godine. Osobe ovlaštene za zastupanje bile su Ognjen Kržić i Željan Konsuo. 

Stambeno zbrinjavanja igrača Juga bila je obveza kluba iz ugovora s igračima. Tako je dio njih i danas u vlasništvu stanova u Solitudu, neki su stanove prodali, dok je dio stanova prodan trećim osobama. Zanimljivo je kako se tu većinom radi o donatorima ili bivšim i sadašnjim članovima Uprave Juga. 

Dubrovački dnevnik kontaktirao je Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku zbog ovog slučaja. 

''Vezano za dostavljeni upit možemo potvrditi da su u tijeku izvidi koje Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodi u svezi poslovanja Vaterpolskog kluba Jug, Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje i Športskog društva Jug. Budući su izvidi kaznenih djela sukladno Zakonu o kaznenom postupku tajni, u ovom trenutku nismo u mogućnosti pružiti više informacija o sadržaju radnji koje se provode'', navodi se u odgovoru Dubrovačkom dnevniku. 

Popularni Članci