PODIJELJENI KLJUČEVI DUBROVAČKIM OBITELJIMA Dodijeljen još 21 stan u Mokošici, Franković: Do lipnja ćemo imati građevinsku za Solitudo!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Ugovori i ključevi za stanove u Mokošici po modelu Dubrovačke stanogradnje, dodijeljeni su danas u Velikoj vijećnici. Danas je dodijeljen 21 ključ, a dosad ih je dodijeljeno 17. Dakle, ukupno 38 stanova je dodijeljeno dubrovačkim obiteljima.

„Drago mi je što danas svjedočimo završnom činu dodjele stanova po principu Dubrovačke stanogradnje. Grad Dubrovnik je prvi u RH koji je osmislio model stanogradnje, proveo ga od početka do kraja i danas dolazimo do ovog čina dodjele ključa,“ izjavio je uvodno gradonačelnik Mato Franković koji je dodijelio ključeve, a podsjetio je kako se posljednjih godinu dana može vidjeti kampanja o temi kojom se Dubrovnik bavi već godinama.

„U njoj se spominje kako bi se Država aktivnije trebala uključiti u suradnju s gradovima i općinama oko izrade ovakvih modela kojima bi se sugrađanima osigurali stanovi kroz model najma. Sve to je Grad napravio prije više od dvije godine, osmislio model, kriterije, proveo najtransparentniji mogući postupak. Nitko vas neće moći prozvati kako ste dobili nešto jer nekog poznate, jer ste član stanke, nego jer to zaslužujete. Sve je bilo javno, transparentno i na to sam ponosan,“ izjavio je Franković te najavio skori sastanak s resornim ministarstvima po pitanju nastavka izgradnje i dodjele stanova po principu Dubrovačke stanogradnje.

Radi se o projektu od 50 novih stanova u Solitudu koji je u pripremi.

„Znamo kako su u Solitudu postojali problemi oko novelacije terena, izmjene dozvola za pristupnu cestu. Cesta je dobila lokacijsku i građevinsku dozvolu, projektna dokumentacija je odrađena, Upravni odjel je ustvrdio stvari koje treba ispraviti i to se sad provodi. Najdalje do lipnja očekujemo građevinsku dozvolu za 50 stanova u Solitudu,“ izjavio je Franković te podsjetio i na Pobrežje.

„Kupili smo i veliko zemljište na Pobrežju, radimo izmjenu prostorno-planske dokumentacije, a mladim ljudima ćemo dodjeljivati zemljišta za izgradnju tipskih obiteljskih kuća te tako stvoriti preduvjete mladima za ostanak u ovom gradu,“ izjavio je Franković.

Četiri stana su ostala prazna, a kako je Franković istaknuo, po jedan će se dodijeliti Domu zdravlja Dubronvik, Domu maslina, Zavodu za hitnu medicinu i Općoj bolnici Dubrovnik.

Popularni Članci