Počinje odbrojavanje do Good Food Festivala: Za sedam dana kreće slavlje gastronomije

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Točno je sedam dana do početka ovogodišnjeg Good Food Festivala, dvotjednog slavlja gastronomije koji će od 6. do 19. listopada na brojnim gradskim lokacijama donositi radionice, degustacije, tematske večeri i ekskluzivne večere s renomiranim chefovima, uz festivalske doručke, slatke ponude te festivalske menije u više od šezdeset restorana u Dubrovniku i okolici.

U bogatom festivalskom programu posebno mjesto imaju večeri koje kroz autorske menije promišljaju mjesto, sezonu i namirnicu. Prva među njima je tematska večer u hotelu Kazbek, posvećena imotskoj kulinarskoj tradiciji u suvremenoj interpretaciji gostujućeg chefa Marija Bukarice, uz nastup Tedija Spalata nakon čega slijedi niz večera s poznatim chefovima: Restoran Marco Polo ugostit će Ivana Pažanina s mediteranskim jelovnikom u više sljedova, Akademis Čingrija predstavit će riblji potpis Davida Skoka s naglaskom na održivost, Restaurant & Bar Rudjer program Marija Curića fokusiran na lokalne sastojke, u Ljetnikovcu Natali večeru potpisuje Mario Mandarić, a u Bistro Revelin večeru priprema renomirani chef Marko Đurašević. 

 

Ovogodišnji program obogaćuju brojne tematske večere: Hercegovačka večer u Verandi, u restoranu Urban & Veggie Fuzija jedne subotnje večeri, u restoranu Local tradicionalna večera ispod peke uz glazbu uživo, u restoranu Lucijan hotela The Pucić Palace Chefov stol te Sa place na pjat, a u restoranu Dubrovnik tematska večera Šapat okusa.

 

Vinski program obuhvaća vinokušnju u restoranu Magdalena hotela The Pucić Palace te niz partnerskih vinskih večeri u gradskim restoranima: Zuzori u suradnji s vinarijom Edivo, Orsan s vinarijom Crvik i Port 22 s vinarijom Saints Hills, dok restoran Marco Polo priprema degustacijski meni s uparivanjem vina vinarije Boškinac.

 

Edukativni dio festivala obuhvaća niz praktičnih radionica: kulinarsku radionicu u restoranu Local, Vinorel - slikarsku radionicu uz vino, program Udruge Deša, koja tradicionalno sudjeluje s četiri kulinarske radionice. Novost ovogdišnjeg festivala su radionice keramike, slikarske radionice te DUB pub gastro kviz. Središnji naglasak je na programu Zero waste – održiva kuhinja chefa Ante Dropuljića, koji 16. listopada u Studentskom domu praktično pokazuje kako pametnim planiranjem i potpunim iskorištavanjem namirnica smanjiti otpad u profesionalnom i kućnom kuhanju. U završnom vikendu, Dubrovačka razvojna agencija DURA organizira radionice za odrasle i djecu.

Od 9. do 12. listopada u Lazaretima se održava FOODravanje: u četvrtak, 9. listopada, nastupaju Jurica Pađen & Aerodrom, u petak, 10. listopada, Kuzma & Shaka Zulu, u subotu, 11. listopada, Alen Islamović, a u nedjelju, 12. listopada, Psihomodo Pop. 

 

Tijekom cijelog razdoblja od 6. do 19. listopada više od šezdeset restorana u Dubrovniku, Župi dubrovačkoj, Cavtatu, Konavlima i Dubrovačkom primorju nudi posebne festivalske jelovnike, a svako jutro dostupni su festivalski doručci i dnevne slatke ponude. Cjelokupnu ponudu provjerite na idućoj poveznici http://bit.ly/4n5uXBb

 

U Gružu se i ove godine održava sajam Samo Hrvatsko od 11. do 18. listopada, u organizaciji Udruge veterana branitelja 72. bojne vojne policije. Završnica festivala je 19. listopada na Stradunu uz tradicionalnu Dubrovačku trpezu, a sav prihod namijenjen je Udruzi Poseban prijatelj Dubrovnik.

 

Bogatu programsku brošuru Good Food Festivala možete preuzeti u jednom od turističkih informativnih centara ili online putem linka http://bit.ly/47Km2jZ.

dd



Popularni Članci