RYANAIR STIŽE U DUBROVNIK? Povoljni letovi tijekom cijele godine, ako se postigne dogovor

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića održan je sastanak s predstavnikom aviokompanije Ryanair, Luis Fernadezom. 
Sastanku su nazočili direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić, Frano Luetić, zamjenik direktora dubrovačke Zračne luke Dubrovnik i Ivona Bijač Nikolič u ime Turističke zajednice Dubrovačko – neretvanske županije.

U uvodnom dijelu sastanka gradonačelnik Vlahušić je istaknuo kako je nakon dugogodišnjih pregovora s Turkish airlinesom i realizacijom suradnje ostvaren jedan dio željenog povezivanja Dubrovnika s ostalim europskim i svjetskim destinacijama. Trenutačno je ostvareno više od deset rotacija s pet glavnih europskih destinacija.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je, također, kako je glavni cilj da turistička sezona u Dubrovniku bude cjelogodišnja i upravo je to jedan od razloga zašto je potrebno realizirati više letova tijekom cijele godine, pogotovo zimi.

Predstavnik Ryanaira, Luis Fernadez kazao je kako aviokompanija Ryanair trenutno posjeduje 300 zrakoplova i leti u 194 destinacije.
Riječ je o najvećoj europskoj kompaniji koja će u ovoj godini prevesti najveći broj putnika, oko 116 milijuna. Jedan od ciljeva ove kompanije do 2024. godine  je povećanje broja putnika na 180 milijuna godišnje.

Fernadez je istaknuo kako im je Dubrovnik izuzetno zanimljiva destinacija, te je izrazio želju  za sklapanjem ugovora na najmanje pet, do deset godina ističući potrebu i za organiziranjem direktnih letova zimi. Prema njihovoj procjeni Dubrovnik je izvanredna zimska i city-break destinacija jer već sada se javlja veliki interes za uspostavom Dubrovnika kao city-break destinacije dostupne svim građanima Europske unije.

Na održanom sastanku istaknuto je i kako kompanija Ryanair leti i na nekim unutar zračnim linijama i do sedam puta dnevno, što znači da isto tako mogu letjeti i na hrvatskom tržištu na relaciji Dubrovnik – Zagreb.

Gradonačelnik je istaknuo, kako u usporedbi s cijenama s drugim kompanijama, cijene Ryanaira su se pokazale kao najpovoljnije jer omogućuju slobodu putovanja svim građanima Europske unije.
Za realizaciju ovog plana iz aviokompanije Ryanair ističu kako je potrebno ispuniti dva uvjeta. Prvi je povoljne cijene u Zračnoj luci Dubrovnik, a drugi je višegodišnji ugovor.

Gradonačelnik Vlahušić je izrazio spremnost za potpisivanjem višegodišnjeg ugovora, do 2024. godine, jer je interes Grada Dubrovnika i cijele destinacije, udruživanje ta dva velika brenda, Dubrovnika i Ryanaira, i zajedničko sudjelovanje u rastu.

Na sastanku je dogovoreno da će Zračna luka Dubrovnik i Ryanair nastaviti svoje razgovore te da će se kroz mjesec dana predstaviti prvi nacrt ugovora, a Turistička Zajednica Grada i Županije dat će prijedlog destinacija u dogovoru s najvećim hotelskim kućama oko poželjnih destinacija za letove Ryanaira.
 

Popularni Članci