'

Plenković i Zelenski posjetili Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD, PS/DD
Nakon održanog Summita Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe, premijer Andrej Plenković i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, u pratnji gradonačelnika Mata Frankovića, uputili su se u Grad, točnije u Sponzu, gdje su obišli Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja. 

Prilikom posjeta Spomen sobi vladale su velike mjere sigurnosti, pa su tako policajci, između ostalog, bili i na zidinama, a cijelim potezom od Ploča do Sponze prolazili su policijski psi. Među policijskim službenicima bio je i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

Prilikom dolaska, ljudi koji su se u tom trenu zatekli u Gradu, uzvikivali su: "Slava Ukrajini!". 

Zelenski je ostavio crvenu ružu u Spomen sobi. 

Podsjetimo, Spomen soba cjelovito je rekonstruirana, uređena i opremljena, a u konačnici ponovno otvorena u travnju ove godine. Preuređena i opremljena Spomen soba obuhvaća povijest ratnog stradanja Grada, njegovih stanovnika i hrabrih branitelja, s posebnim naglaskom na najveću žrtvu – izgubljene živote onih koji su ga branili.

Nakon posjeta Spomen sobi, ukrajinski predsjednik izašao je i na Stradun, a turisti su mu pljeskali. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković pokazao je spomen ploču Pavu Urbanu, za koju je iskazao interes. 

Popularni Članci