'

Pitali smo čitatelje je li Dubrovnik skupa destinacija, ovo su njihovi odgovori

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Svake sezone se povuku priče oko cijena na hrvatskoj obali, pa tako i onih u Dubrovniku. Pitali smo čitatelje je li Dubrovnik skupa destinacija. Donosimo najzanimljivije odgovore. 

- Kada bi tročlana obitelj došla u Grad i smjestila se u apartman, a auto ostavili u javnoj garaži, zatim pošli na zidine, Srđ, Lokrum, u restoran samo na jedan obrok i na sladoled. Jedan takav dan koštao bi ih najmanje 400 eura. Bolesno skupo!

- Lako za turiste, dođu i odu, a je li skup za ljude koji tamo žive?

- Svi kukate skupo ovo, skupo ono, a ja vidim da se auti vozaju i sve po jedno unutra i kukate da su zastoji. Turisti ako hoće jest i pit u gradu neka onda i plate kao i u svim gradovima spomenicima kulture, a ako ne mogu ima i jeftinijih mjesta, pa tko voli nek izvoli.

- Nije skup, nego grad koji ima svoju povijest i svoje kvalitete. Cijeli život živim tu, a također i putujem. Bar s cijenama će se iskristalizirali kvaliteta gostiju, a ne treba nam kvantiteta. I u Gradu ima mjesta gdje je nešto jeftinije, a bolje tražene pozicije imaju svoju cijenu. U svakoj državi postoji razlika u određenoj destinaciji.

- Nije vam Dubrovnik prdina bara, ipak je to grad s velikom poviješću.

- Turisti će platiti za ono što žele, ako to mogu dobiti. Povijest Dubrovnika je jako interesantna i grad je čaroban i prelijep, ali većina novopečenih turista dođe, vidi i prođe, a malo ih se ponovo vraća. Ti ponovni turisti su oni od kojih se najviše zarađuje. Za primjer je grad Las Vegas u USA, koji ima kratku historiju i jedna je od najposjećenijih turističkih destinacija u USA i u svijetu. Koliko god je taj grad pun kiča i usred pustinje, taj grad je turistička atrakcija. Ljudi ne dolaze u Las Vegas samo u kasina (40), nego da vide brojne muzeje, koncerte, sportske događaje, komičare, mađioničare, restorane od onih gdje se može jesti koliko god hoćeš, za relativno male pare, do ekskluzivnih gurmanskih restorana gdje hranu pripremaju svjetski poznati kuhari i još puno toga. Gosti se stalno vraćaju u taj grad i nekoliko puta godišnje. E sad vidite ovo, sam grad (gradska uprava), je prošle godine zaradila oko 110 milijuna dolara i to je bila prva sezona nakon Covid restrikcija. Ovo pišem jer volim Dubrovnik i provela sam tamo dosta vremena. Dubrovnik treba sadržaje koji bi privlačili turiste cijelu godinu, a ne samo ljeti.

- Dubrovnik je samo prestao biti jeftin, kako i dolikuje takvom gradu. Nije nama potrebna količina nego kvaliteta gostiju i svi će biti zadovoljni.

- Kome je skupo neka doma stoji! Nitko ga ne tjera da dolazi!

- Radim s turistima i svi su imali isto mišljenje o cijenama, preskupo za ono što dobiju.

- Mislim da za turiste nije skup, jer ako im je skup imaju manje poznatih destinacija pa neka idu tamo. Za domaće je jako skup.

- Najbolje da cijene budu kao u Pirovcu ili Jadranovu

- Nekome skup, nekome nije, kao i svugdje. Ja bih samo htjela reći da je prelijep, a po našoj obali sam itekako bila. Daleko neusporediv.

- Gadljivo postalo ovo pokazivanje računa!

Popularni Članci