PAVELA NAJAVIO KAMPANJU Dubrovnik prvi u Hrvatskoj ovo nudi svojim umirovljenicima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google Earth
Voditelj Udruge Sigurnost u prometu za Dubrovačko-neretvansku županiju Denis Pavela na svom je Facebook profilu objavio zanimljiv post kojim najavljuje kampanju pod nazivom 'Odluči sam'.

'Novim prijedlogom zakona o sigurnosti prometa na cestama stvari se mijenjaju i za starije od 65 godina. Svi stariji od navedene dobi morat će na zdravstveni pregled prilikom produljenja vozačke "zbog zdravstvenih promjena koje se mogu pojaviti u toj dobi i koje mogu utjecati na sposobnost upravljanja vozilima".

Uz financijski dio postoji i onaj drugi, doza "straha" da bi ostali nakon toliko godina bez vozačke dozvole. Ali, ako imate mogućnost da bez doze straha od "represije" gubitka vozačke dozvole, pristupite besplatnom pregledu, provjeri vozačkih, motoričkih sposobnosti i mirno odšetate doma, ali isto tako i da savjesno donesete sami odluku da ipak možda više niste sposobni za vožnju! Stoga odlučite sami!

Dubrovnik počinje uskoro kampanju jedini u Hrvatskoj pod nazivom "Odluči sam", da sami uvidite da li možete ili niste više sposobni za upravljanje, čime bi se isti cilj ostvario, ali bez dodatnog financijskog troška ili straha od pada na zdravstvenom pregledu. Matica umirovljenika Dubrovnik, autoškole, poliklinika i Udruga Sigurnost u prometu! Cijela kampanja će se predstaviti javnosti', napisao je Pavela u svom postu.

Popularni Članci