'

Ovo je jedan povijesni događaj za područje Komolca, ovako veliki infrastrukturni projekt i njegova realizacija koja počinje danas

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, članovi uprave Vodovoda te predstavnici tvrtke Viadukt i Gradskog kotara Komolac obišli su danas gradilište kanalizacijskog i vodovodnog sustava Prijevor - Obuljeno.

'Ovo je najvažniji komunalni projekt za cijeli Komolac i ovaj dio Rožata. Grad namjerava uložiti još 5 do 7 milijuna kuna svojih sredstava. Radovi će trajati najmanje godinu dana, nećemo inzistirati na brzini jer ljudi su dovoljno dugo čekali da mogu riješiti kanalizaciju, a to je zapravo rješavanje cijele Omble i cijelog Grad Dubrovnika. Ovo područje trebalo bi postati pristanište za 1000 komunalnih vezova i bit će rješenje za desnu obalu Omble,' rekao je Andro Vlahušić zahvalivši se Gradskom Kotaru na svim konstruktivnim prijedlozima koji su urodili plodom da bi se konačno dobila potvrda na glavni projekt.


Najavio je kako će se kroz ovaj projekt položiti i kablovi za javnu rasvjetu i elektroopskrbu te urediti kolnik ceste uz obalu rijeke. 'Drago mi je da je ovom projektu presudan smjer dala inicijativa stanovnika, kanalizacija je nekad bila projektirana potpuno nelogično i dobro je da smo zajedno s Komolčanima našli pametnije i isplatljivije rješenje', dodao je. 'Ovakve sastanke u suradnji s gradskim kotarom, građanima i predstavnicima vlasti održavat ćemo redovno i pokušati maksimalno izaći u susret koliko bude trebalo. Što se tiče samog projekta, izgradnja obuhvaća 4 ipo kilometra kanalizacijskih cijevi starom cestom i 1200 metar magistralom te izgradnju dviju crpnih stanica. Mijenjati će se i druge cijevi gdje je potrebno, a pokušat će se riješiti također i oborinska odvodnja. Očekuje se građevinski težak zahvat, gotovo 80 posto trake radit će se u moru, ali jednom kad se to napravi imat ćemo zaista konačno riješenu situaciju i da cijela Rijeka dubrovačka kao zaštićeni krajolik bude stvarno čista i da se možemo kupati i ribati,' rekao je Branko Negodić, direktor Vodovoda.


'Ovo je jedan povijesni događaj za područje Komolca, ovako veliki infrastrukturni projekt i njegova realizacija koja počinje danas. Zahvaljujemo se gradonačelniku i investitoru, jer kao što su rekli, nakon prijepora, došli smo do najboljeg konačnog rješenja,' rekao je predsjednik Gradskog kotara Komolac Božo Letunić. 'Ovo je dobar primjer kako gradski kotar u suradnji s gradom može postići dobre rezultate i poboljšati kvalitetu života i realizaciju kapitalnih projekata.'


Vlahušić je rekao kako bi, ukoliko dođe do izgradnje HE Ombla, sav kameni iskop trebao završiti upravo na desnoj obali Omble za izgradnju rive. 'Kad se napravi spoj 700 metara ceste od mosta prema staroj Mokošici, tada cijela Mokošica više neće ići ovim putem, nego dolaskom na most i sada preko Ilijine glavice bliže će im biti doći do Grada, nego od Babinog kuka do Pila. Inzistiramo na donjoj šetnici uz rijeku, koju će činiti šest ipo metara široka cesta, dva lateralna kraka i mogućnost da se odavde do mosta dobije šetnica i marina u suncu cijeli dan. To će povećati kvalitetu života makar za duplo,' rekao je gradonačelnik Vlahušić. 

Popularni Članci