'OVDJE NITKO NIJE NORMALAN' Studentski dom spojen na kanalizaciju i vodu u četiri dana!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vodovod Dubrovnik postavio je 115 metara vodoopskrbnog cjevovoda do zgrade budućeg studentskog doma u Ulici Marka Marojice. U suradnji s drugim izvođačima radova, cjelokupna akcija odrađena je u svega četiri dana, od čega su djelatnici Vodovoda svoj dio posla odradili u dva dana, stoji u priopćenju Vodovoda. 

Ovi radovi su bili nužni kako bi projekt Studentskog doma mogao biti uspješno završen, a sam dom otvoriti vrata u što kraćem roku ukoliko za tim bude potrebe. Stoga smo i radili dan i noć u dvije smjene. Danas ćemo još ispitati cijev te u narednih dan-dva dovršiti izradu priključaka“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te zahvalio djelatnicima Vodovoda na velikom trudu i naporu kojeg su uložili, posebice jer se sve odvija u okruženju zdravstvene krize.

„Živimo i radimo u zahtjevnim vremenima, ali usprkos tome voda i dalje mora teći. Vodovod je tu da osigura da svi naši sugrađani, a posebice oni potrebiti imaju sigurnu opskrbu pitkom vodom. Zato su naši djelatnici i dalje na terenu, zato i dalje nastavljamo s investicijama“ – naglasio je Matušić te dodao kako Vodovod u drugoj fazi ovih radova planira novopostavljenu cijev od nodularnog lijeva spojiti s cjevovodom na Ulici Iva Vojnovića, čime će za dodatno poboljšati uvjeti vodoopskrbe na ovom području, stoji u priopćenju Vodovoda. 

Uspješnim radovima koji su završeni u rekordnom roku pohvalio se i voditelj projektnog tima Marko Potrebica na društvenim mrežama.

"Ovdje nitko nije normalan, Kinezi nam uzor, 2. dio. Studentski dom spojen na kanalizaciju i vodu za četiri dana! 115 metara iskopa (dubina rova 2.85 m, širina 1.40 m), postavljena kanalizacijska cijev i zatrpan rov, posao odradili Miletić d.o.o. i koperant Autoprijevoznik Đukan. Vodovod Dubrovnik je pružio 115 metara vodovodne cijevi, a Tromont spojio oborinsku odvodnju. Bravo i hvala izvođačima radova. Nadamo se da naš smještaj neće trebati," objavio je Potrebica te uputio apel sugrađanima da ostanu doma jer će tako najviše pomoći. 

Popularni Članci