NEKA IM JE USPJEŠNA SEZONA! Časne sestre na Gorici iznajmljuju smještaj turistima i ide im sjajno

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Znaju časne sestre posao, ne treba ih nitko učiti

Crkveni dužnosnici često upozoravaju na lošu demografsku sliku Hrvatske. Ne treba biti previše pametan da bi se shvatilo zašto Hrvati imaju sve manje djece. Da bi se netko odlučio za zahtjevnu ulogu roditelja mora imati ispunjene dvije stvari – posao i mjesto za stanovanje. Trend je u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, neprekidnog rasta turističkog prometa, pa se brojne nekretnine, posebno u atraktivnim gradovima iznajmljuju turistima.

Epilog priče je da zbog povećanog broja turista, cijene nekretnina, bilo za prodaju ili iznajmljivanje neprekidno rastu, pa ih mlade obitelji teško mogu priuštiti. Zbog toga mladi odlučuju ne imati djecu, pa na kraju balade Hrvatska polako, ali sigurno izumire. Rekosmo, često crkveni dužnosnici upozoravaju na to, i sve bi to bilo lijepo i krasno da se i oni sami ne bave – iznajmljivanjem apartmana.

U Dubrovniku, na predjelu Gorica, časne sestre se bave iznajmljivanjem soba i sjajno im ide. Riječ je o turističkom smještaju naziva Eight Roses, a koje je u vlasništvu Sestara služavki malog Isusa. Na Booking.comu, najpoznatijoj web stranici za turistički smještaj, časne sestre imaju sjajnu ocjenu – 9,1. Gosti su prezadovoljni uslugom, čistoćom, lokacijom, besplatnim parkingom i brojnim drugim pogodnostima – znaju časne sestre posao, ne treba ih nitko učiti.

ffg

Cijena? U špici sezone, govorimo o kraju srpnja, cijena noćenja u običnoj double sobi košta 104 eura noć, dok nešto luksuznija superior double soba dođe 112 eura. Potražnja je sjajna čemu u prilog govori čak 433 ocjene gostiju koji su boravili kod časnih sestara.

Pitali smo Sestre služavke malog Isusa da nam kažu zbog čega su se odlučile baviti turizmom, te što rade s profitom, investiraju li ga možda u kakve humanitarne akcije…? Također smo zatražili da nam prokomentiraju demografsku sliku Hrvatske obzirom da ima sve manje djece, jer obitelji, zbog turističkih apartmana, nemaju gdje živjeti. Sestre služavke malog Isusa na naš upit nisu odgovorile.

Želimo im sjajnu sezonu i pune apartmane!

Maro Marušić

Popularni Članci