„Osobno sam protiv naplate ulaska turističkih autobusa“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: vlada.hr
Ministar turizma Veljko Ostojić, u ime Vlade, jučer je više od pola sata odgovarao građanima na pitanja vezana za turizam na Twitteru i Facebooku.

Na pitanje o naplati ulaska turističkih autobusa po uzoru na EU, Ostojić je odgovorio kako ne planira praksu uvesti u ostale gradove te kako je osobno protiv toga. S druge strane, cruising turizam u potpunosti podržava, premda, kažu građani, ima negativan utjecaj na okoliš. Ministar smatra kako bi redove dolaska trebalo unaprijediti.

Raspisivanje natječaja za Kupare najavljuje za mjesec dana te predviđa kako će vladati ogroman interes investitora.

Građani su postavili i brojna pitanja u vezi s novom strategijom u turizmu, a najviše ih je zanimalo jesu li se baš svi s njom složili, pri tom misleći na privatne iznajmljivače, na što je Ostojić odgovorio kako je strategija jasna poruka investitorima kako žele sami planirano upravljati turističkom budućnošću, a ne da im se ona naprosto dogodi. Građani su pitali zašto turistički spot nije prikazao ono najljepše od Hrvatske, poput Dubrovnika, Splita ili Opatije, a Ministar je odgovorio kako je spot sniman u svrhe strategije, a ne turističko promotivne svrhe.

Dubrovčane je zanimalo postoji li mogućnost za odgodu viza Turcima koji sve više pristižu u Grad, a koji vize dobivaju 1. Travnja, na što je Ostojić zaključio kako je to nemoguće i kako je potrebno poštovati vizni režim po uzoru na EU.
 

Popularni Članci