Ogorčeni građani Konala: Hitno zaustavite teške radove na dvorcu 'Natali'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Ogorčeni građani uputili su otovreo pismo u kojem traže da se zaustave teški radovi na Konalu, za koje je ishodovana dozvoala, iako se u svim susjednim objektima susjedi bare iznajmljivanjem te im teška buka tjera goste. Pismo prenosimo u cijelosti:

Građani i njihovi gosti našli smu se jako iznenađeni kada je prije četiri – pet dana na gradilište „Dvorac Natali“ na adresi Gornji Kono kod kućnog broja 46 stigla teška mehanizacija (pikameri, bageri, auto-dizalice, mješalice i sl.).

Vlasnik zemljišta i investitor je privatni poduzetnik, inače vlasnik hotela „More“, a izvođač radova je nepoznat – jer na gradilištu ne postoji nikakva tabla ili znak koji upućuje na radove koji se izvode. Obzirom da je vlasniku i investitoru izdana dozvola za rad u ovom periodu od strane gradonačelnika Grada Dubrovnika, utoliko su više iznenađeni.

Rad sa ovakvim strojevima je zabranjen od 16.06. do 15.09. po čl.2. Službenog glasnika Grada Dubrovnika od 29. lipnja 2006.,  a odlukom Gradskog vijeća str.170. br.7. Člankom 3. iste odluke radovi se mogu dozvoliti isključivo u posebno opravdanim okolnostima (hitne intervencije, viši interesi i sl.), gdje ih gradsko poglavarstvo može odobriti iznimno od čl.2.

Građanima su zakon i odluke vlasti jasni, pa se pitaju koje su to ovdje iznimne opravdane okolnosti. Više je nego očigledno da su kod konkretnog slučaja u sprezi privatni kapital i gradonačelnik. Stoga mole da se ova dozvola preispita, a privremeno do donošenja odluke da se hitno zaustave predmetni radovi iz razloga što građevinski radovi svakodnevno nanose golemu novčanu štetu obzirom da se građani u radijusu od stotinjak metara od gradilišta mahom bave iznajmljivanjem soba i apartmana, te na taj način osiguravaju egzistenciju i doprinose proračunu Grada Dubrovnika, a također upotreba teške mehanizacije predmetno šteti i ugledu turizma Grada Dubrovnika. Buka strojeva je nepodnošljiva, pa je neupitno da su prekoračene ovlasti izdane dozvolom za rad, a vjerojatno i sama dozvola.

Ogorčeni susjedi i gosti Grada

Popularni Članci