Uz promociju filma održana prva Smotra Sveučilišta u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sandra Buratović
Smotra Sveučilišta u Dubrovniku održala se danas u prostoru Sveučilišnog kampusa od 10 do 16 sati. Ujedno je predstavljen i novi promotivni film Sveučilišta u Dubrovniku koji su izradili studenti Odjela za komunikologiju angažirani na UNIDU televiziji, a kojeg možete pogledati u nastavku. 

Smotru su svečano otvorili pozdravnim govorima: rektorica Vesna Vrtiprah, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Nenad Vekarić, predsjednik Studentskog zbora Dinko Franotović i predstavnica Studentskog centra Jadranka Pantović.

-„Vi ste danas nalazite pred važnom odlukom – koji studij upisati, a ta odluka obilježit će vaš profesionalni rad i na neki način odrediti vaš životni put. Mi smo danas tu da vam pomognemo s informacijama o studijima i općenito o studiranju pa da uz prave informacije donesete i pravu odluku“, izjavila je rektorica Vrtiprah.

-„Mogu pohvaliti inicijativu Sveučilišta i čestitati na organizaciji ovakvog skupa. Danas živimo u vremenu u kojem je visoko obrazovanje i znanost pretpostavka uspješnog života zajednice i uspješnog nadmetanja s drugima. Sretni smo da u Dubrovniku djeluje Sveučilište sa svojim brojnim programima i mi u ime Županije pomažemo gdje i koliko možemo“, istaknuo je, između ostaloga, župan Dobroslavić dok je zamjenik gradonačelnika akademik Vekarić naglasio: „U vašoj dobi nisam razmišljao što ću u životu raditi ali kako sam bivao stariji shvaćao sam koliko je značajno da čovjek radi ono što voli i da mu posao ne bude muka. Upravo to što ćete u životu raditi je preduvjet i kako ćete se osjećati – hoćete li biti sretni ili ne. Zato vam, poučen vlastitim iskustvom, poručujem da pogledate što vam Sveučilište u Dubrovniku nudi i gdje možete ostvariti svoju životnu sreću a Grad Dubrovnik će vam osigurati stipendije i kredite kako bi svi mogli studirati.“

Nakon uvodnih pozdravnih govora predstavio se novi promotivni film Sveučilišta u Dubrovniku koji su izradili studenti Odjela za komunikologiju angažirani na UNIDU televiziji: Nikolina Korać (urednica promotivnog filma), Ana- Marija Obuljen (urednica UNIDU televizije), Alena Hadžić, Julia Mačinković, Marijana Matulović, Magdalena Linde, Barbara Vlahović, Josipa Lozo i Sanja Mikanović (novinarke). Film je montirao stručni suradnik Odjela za komunikologiju Dominik Miljak.

Uz predstavljanje svih sveučilišnih odjela: Pomorskog odjela, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za akvakulturu, Odjela za komunikologiju, Odjela za umjetnost i restauraciju i Odjela za stručne studije, na Smotri su se prezentirali i Studentski zbor, Studentski centar, Sveučilišni sportski savez, Centar za jezike te Služba za međunarodnu suradnju, Služba za poslijediplomske studije, Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata i Alumni klub.

Smotri su se odazvale srednje škole s područja Grada Dubrovnika: Gimnazija Dubrovnik, Klasična gimnazija Ruđera Boškovića, Privatna gimnazija, Turistička i ugostiteljska škola, Ekonomska škola, Pomorska škola, Medicinska škola, Umjetnička škola Luke Sorkočevića, a neki su učenici došli i iz srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Učenici srednjih škola pohvalili su organizaciju Smotre i istaknuli kako su studiji Sveučilišta u Dubrovniku i među njihovim izborima prioriteta.

Na Smotri su o svojim iskustvima pričali i bivši, diplomirani, studenti Sveučilišta i pravnih prethodnika: Paulino Lonza i TonćiVicelić -alumni Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Marija Popović - Pomorskog odjela, Ana Kaštelan - Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Vedran Kunica- Odjela za akvakulturu, Vicko Dragojević – Odjela za komunikologiju i Robert Kralj – Odjela za umjetnost i restauraciju.

Popularni Članci