ODGOVOR HDZ-U Medo Bogdanović: Igre se ne smiju dovoditi u vezu s lokalnim izborima!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović za Dubrovački je dnevnik prokomentirala odluku Županije o nepodržavanju programa Igara. 
'Dubrovačke ljetne igre nisu samo dubrovački, već i hrvatski i europski festival. Program Igara donosi se neovisno o lokalnoj političkoj situaciji pa smatramo da se usvajanje programa ne može dovoditi u vezu s lokalnim izborima niti bi se Igre smjele politizirati na ovaj način. Napominjemo i da je predstavnik Grada Dubrovnika na sjednici Vijeća program podržao,' izjavila je Medo Bogdanović. 
Osim toga, najavila je ponovni sastanak članova Festivalskog vijeća. 
'U Dubrovniku će se uskoro održati sastanak članova Festivalskog vijeća na kojem će se još jednom raspravljati o programu 66. Igara kako bi se odgovorilo na sva otvorena pitanja. Sigurni smo da će Dubrovačko-neretvanska županija ipak nastaviti tradicionalno podupirati Dubrovačke ljetne igre imajući povjerenja u članove umjetničkog vodstva i program koji kreiraju,' kazala je ravnateljica. 
Podsjetimo, predstavnici Županije su kao razlog svog nepodržavanja naveli kako 'donošenje programa pet dana prije izbora novoga gradonačelnika Grada Dubrovnika nije primjereno ni prihvatljivo' premda je nejasno zašto je Županija odlučila nepodržati Igre bez obzira što ih je otvoreno podržao predstavnik Grada. 
Inače, u javnosti su se još jučer pojavile špekulacije kako će Županija glasovati protiv programa, ali ne zbog razloga koji je danas naveden, nego zbog ideoloških razloga i konzervativnih stavova HDZ-a u odnosu na neke dijelove programa.

Popularni Članci