OD TRADICIJE DO SUVREMENIH TRENDOVA Održana manifestacija Dani okusa

Autor: dubrovackidnevnik.hr

TESTEAT projekt kroz trodnevne je aktivnosti u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije - DURA ponudio mnoštvo edukativnih programa i radionica koji su se od 17. do 19. listopada održavali pod nazivom "Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”.

17. listopada u hotelu Lero održao se okrugli stol na temu „Hrana kao iskustvo i terapija“, a sudjelovali su predavači: gastro stručnjak Josip Žuvela, nutricionistica Lucija Bakarić i liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević. U noćnim satima druženje se nastavilo uz večeru s poznatim chefom Damirom Tomljanovićem i učenicima Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik u vili Čingrija.

18. listopada bio je rezerviran za gastronomski izlet i večeru u ruralnom dijelu Dubrovnika, a večeru su u Agroturizmu Laptalo pripremili nadareni učenici Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik uz nastavnika - mentora Mija Marušića.

Svakog dana manifestacije u jutarnjim satima održavale su se radionice za djecu “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama” u prostoru DEŠA-e, u Lazaretima pod vodstvom nutricionistice Mirne Sentić (Nutrigurman).

U protekla četiri tjedna TESTEAT projekt je na facebooku zabilježio 300 tisuća pregleda, a na Instagramu 215 tisuća pregleda. Ovaj projekt financiran je sredstvima programa Interreg Italija- Hrvatska, a sve aktivnosti i događanja su bili besplatni za sugrađane i goste.

Glavni ciljevi projekta TESTEAT uključuju jačanje vještina sadašnjih i budućih profesionalaca u turizmu – učenika, studenata i zaposlenika (šefova kuhinja, konobara, destinacijskih menadžera, turističkih vodiča i dr.) te širenje znanja o lokalnom enogastronomskom nasljeđu, suvremenim prehrambenim trendovima, kao i prilikama koje nude održivi turizam, kružno gospodarstvo i digitalizacija. Više informacija potražite na službenoj web stranici: https://www.italy-croatia.eu/web/testeat

Popularni Članci