Od grdobine do mola: Bili smo na peskariji, ovo su cijene (FOTO)
Bili sam na ribarnici jutros i zabilježili cijene koje su se nudile na bankovima.
Ponuda je bila dosta raznolika, a iako je bilo ljudi, gužva nije bila prevelika – taman dovoljno da se može u miru razgledati što se nudi.
Grdobina se prodavala po 12 eura, dok su očišćene zaleđene kozice bile 10 eura. Cipol se kretao između 10 i 13 eura, ovisno o veličini i svježini. Srđele i list bili su po 5 eura, što je privuklo dosta kupaca koji vole jednostavnu, svakodnevnu ribu. Luc se prodavao za 5 do 8 eura, a barbun, felun i brancin bili su među skupljima – 20 eura po kilogramu. Moli su također imali nešto višu cijenu, 15 eura.
Atmosfera je bila ugodna: prodavači raspoloženi, kupci opušteni, i sve skupa jedan tipičan petak na placi.