Ocrtavaju se parking mjesta na Babinom kuku, od sutra pod naplatom Sanitata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Od sutra parking ispred Hotela Argosy ulazi u treću naplatnu zonu Sanitata. 

Kako je Sanitat ranije izvijestio danas se uređuju i ocrtavaju parking mjesta pa do 18 sati nije moguće parkirati. Nakon toga parking će biti dijelom treće zone Sanitata i naplaćivat će se 0,70 eura od siječnja do travnja i kroz studeni i prosinac, te 1,30 eura od svibnja do listopada. Što se tiče cijene dnevne karte, ona iznosi 8,6 eura, odnosno 17,3 eura u jednakom rasporedu mjeseca. 

Korisnici povlaštenih parkirnih karta (PPK) ovaj parking mogu koristiti bez naplate. 

Podsjetimo, još 2021. godine Grad Dubrovnik je uspio Babin kuk 'vratiti građanima'. Tada je sud naložio Valamaru uklanjanje rampi i stupića koji su sprječavali ulazak i parkiranje automobila Dubrovčana, odnosno onemogućivali parkiranje bilo kome osim gostima hotela.

Upravni odjel za promet u sklopu svoje nadležnosti, tj. knjiženja komunalne infrastrukture na području Babinog kuka, uknjižio je Ulicu Iva Dulčića u cijelosti, počevši od kružnog toka kraj pošte Lapad, a što uključuje i odvojak prema vodoinstalateru 'Grgi', zatim i odvojke koji vode do Valamar Club Dubrovnik hotela s okretištem za autobus, također odvojak koji vodi do hotela Lacroma te cijelu cestu uključujući i parkinge koji vode do hotela Argosy. Također, uknjižili smo u cijelosti i Ulicu Vatroslava Lisinskog u cijeloj dužini sve do plaže Copacabane te plaže Mandrač s druge strane.

Popularni Članci