OBORENI REKORDI Dubrovnik uz dobru organizaciju 'preživio' 30 tisuća turista

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Dubrovniku ove posljednje nedjelje u kolovozu boravi preko 30 tisuća turista, što ovaj dan čini ujedno i rekordnim ove sezone. Također, u Dubrovniku je danas šest kruzera koji su doveli ukupno 16.439 putnika. Rekordni turistički dan Dubrovnik je srećom dočekao spreman.

'Najveći broj turista je s kruzera, oko 16 tisuća. Tu su i gosti koji se odmaraju u privatnom smještaju te u hotelima. Sretan sam jer smo se jako dobro organizirali, budući da smo danas ovo očekivali. Došlo je do premještaja nekih brodova iz akvatorija Lokruma, a već od 7:00 sati zahvaljujući dobroj organizaciji policije, Grada Dubrovnika, agencija i svih uključenih službi, sve funkcionira u najboljem redu,'rekao je pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i more Milan Perić, koji je i sam jutro proveo na Pilama i u staroj gradskoj jezgri, kako bi se uvjerio da sve funkcionira kako je i zamišljeno te da nema gužvi.

Autobusi na Pilama neprekidno dovode goste s kruzera, u staru gradsku jezgru slijevaju se stotine ljudi, promet reguliraju policajci i prometna jedinica mladeži te se u niti jednom trenutku nije stvorio 'čep' koji bi blokirao prolaz. Današnji dan pravi je dokaz kako je sve moguće uz dobru organizaciju.


 

Popularni Članci