Obnavlja se zgrada policije u Šipčinama, za godinu dana sve bi trebalo biti gotovo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
 Iz policije su potvrdili kako će MUP napustiti zgradu na Ilijinoj glavici kada ova u Šipčinama bude spremna za useljenje

Već godinama zgrada u ulici Andrije Hebranga propada, slomljenih prozora i otvorenih vrata dugo je vremena u svojim prostorijama skrivala, kontradiktorno svom vlasniku, ilegalne radnje. U vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, nekadašnja zgrada prometne policije, godinama je bila mjesto okupljanja ovisnika o drogama. Prostor koji je donedavno bio pun smeća, odbačenih medicinskih igli, šprica i heptanona, sada se obnavlja za potrebe Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ugovorni izvođač je tvrtka Alfaplan Građenje d.o.o., a stručni nadzor obavlja Apsida inženjering d.o.o., za radove u vrijednosti 1.681.237,08 eura s PDV-om. Izvođač je uveden u posao 16. veljače, a rok izvođenja je 12 mjeseci.

„Zgrada se obnavlja u postojećim gabaritima, što znači kako vanjski izgled zgrade ostaje isti, osim što se dodaje evakuacijsko stubište sa zapadne strane iz protupožarnih razloga. Projektom obnove i uređenja zgrade je predviđen smještaj Postaje prometne policije Dubrovnik, Službe upravnih poslova, državljanstva i stranaca i Postaje pomorske policije Dubrovnik te 14 smještajnih jedinica za policijske službenike“, poručili su iz MUP-a i dodali kako veličina parcele ne daje mogućnost osiguranja parkinga za građane.

„Međutim, smatramo kako je ova lokacija prihvatljivija građanima od sadašnje, s obzirom na dostupnost i mogućnost parkiranja na okolnim parking zonama“, istaknuli su uz potvrdu kako će MUP napustiti zgradu na Ilijinoj glavici kada ova u Šipčinama bude spremna za useljenje. 

Popularni Članci