NOVI CJENIK LIBERTASOVIH USLUGA Uvodi se jedinstveni gradski pokaz od 350 kuna, evo koliko poskupljuju karte

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković i direktor društva Libertas d.o.o. Franko Mekišić održali su konferenciju za medije na temu novi cjenik usluga javnog gradskog prijevoza.

Franković je pojasnio kako je zbog velikog porasta cijena energenata stoga potrebno izvršiti korekciju cijena u Libertasu.

- Prilikom izrade više varijanti tražili smo najbolji način da što manje opteretimo naše sugrađane i da zaštitimo ključne kategorije socijalnih, učeničkih, studentskih i umirovljeničkih. Trenutno 68 posto korisnika koristi besplatno gradski pokaz, a mi to želimo zaštiti jer nam je tendencija da se taj postotak poveća. Cilj nam je da sto posto korisnika ima besplatan prijevoz - kazao je Franković te dodao kako 7247 sugrađana besplatno koristi mjesečni pokaz.

Franković je najavio kako se od 1. siječnja uvodi novi sustav pokaza koji će pokrivati gradsko područje. Tako će gradski pokaz umjesto 250 kuna koštati 350 kuna, a uključivat će područje i šire od Mokošice, kako je to ranije bilo. Sad će Dubrovčani s tim pokazom moći do Osojnika, Zatona, Orašca, Gornjih sela i Brsečina.

- Trošak prijevoza većinom snosi poslodavac, a uvođenjem ovog sustava imat će vremena za pripremu. Dubrovnik ima najjeftiniji gradski prijevoz u Hrvatsko - naznačio je Franković.

Direktor Libertasa Franko Mekišić najavio je tehnološku i ekonomsku promjenu. Naime, uvest će se nova blagajna u autobusima što je preduvjet za nove kartice i pokaze koji će biti beskontaktni, a ne magnetni.  Najavio je i zamjenu pokaza od iduće godine.

Direktor Mekišić je pojasnio i kako svi građani koji su već kupili 'stare' kartice i sada ih ne mogu koristiti, mogu iste predati na kioscima Libertasa, a u zamjenu će dobiti nove kartice. Ukoliko imaju stare 'P' kartice s 20 vožnji, neovisno o broju iskorištenih vožnji dobit će novu karticu s 20 vožnji.

Karta kupljena u autobusu i dalje će biti 15 kuna, dok ona kupljena na kioscima umjesto 12 bit će 13 kuna. Karta za 20 vožnji umjesto 150, bit će 160 kuna, a dnevna umjesto 30 koštat će 40 kuna. Uvodi se trodnevna karta koja će koštati 90 kuna te karta za dvije vožnje koja će biti 24 kune.

Franković je najavio beskontaktno plaćanje u autobusima s ciljem rasterećenja vozača.

- Cilj nam nije povećanje prihoda Libertasa nego da poboljšamo standard građana. Vjerujem kako to ovim modelom možemo uspjeti - zaključio je gradonačelnik Franković.

Popularni Članci