'

'OBJAVIT ĆU OVO NA NAŠOJ TELEVIZIJI' Poznati njemački novinar isprozivao restoran Lajk: 'Čuvajte se ove prevare!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Restoran 'Lajk' koji se nalazi na Prijekome posljednjih godina, ili bolje rečeno otkako ga je preuzeo novi vlasnik, na TripAdvisoru ima izrazito negativne ocjene. 

Kada se letimično pogleda stranica, u komentarima se uglavnom ističu upozorenja poput 'avoid' (izbjegavajte), 'don't eat there' (ne jedite tamo) i 'tourist trap' (zamka za turiste). Kad se ti komentari podrobnije pročitaju, u njima su opisana najrazličitija iskustva razočaranih gostiju koji tvrde kako su prevareni, a u jednom se čak spominje i policija. 

No, sad je restoran 'Lajk' isprozivao poznati njemački novinar Peter Giesel u svojoj emisiji Achtung Abzocke koja se bavi turističkom ponudom u europskim destinacijama. Emisija se snimala i u Dubrovniku, a Giesel je sa svojom ekipom popio piće u spomenutom restoranu. Dvije pive, dvije čaše malvasije i vodu platili su 62 eura, što ih je iznenadilo. 

Giesel se nakon toga raspitivao kod ostalih ugostitelja u Gradu o cijenama pića i ustvrdio je da su one bitno niže nego u restoranu 'Lajk'. Zato se odlučio vratiti tamo, sjesti za stol i prije svega zatražiti cjenik pića. Međutim, osoba za koju nije moguće sa sigurnošću ustvrditi je li riječ o vlasniku ili djelatniku restorana jer mu je lice zamagljeno, ignorirao je pokušaje Nijemca da dobije cjenik kako bi provjerio cijene pića te mu je poručio da ode, ako mu se ne sviđa. 

"Kriju cijene jer su previsoke, ovo je jedna od najgorih prevara koje sam doživio u Dubrovniku", kazao je Giesel. Ovaj mu je poručio kako je sve legalno i naredio mu da odmah prestane snimati. 

"Ne, pustit ću to na njemačku televiziju i upozoriti ljude na ovaj restoran", odgovorio je Nijemac u videu kojeg je naslovio riječima - čuvajte se dubrovačke prevare. 

Inače, restoran nema istaknuto ime, a kako se video dijeli po društvenim mrežama, sasvim sigurno nije najbolje reklama za destinaciju. Isječak videa u kojem njemački novinar bezuspješno traži cjenik ovih je dana objavljen i na grupi Bosanci u Dusseldorfu gdje u trenutku pisanja ovog napisa broji preko 200 tisuća pregleda, oko 550 reakcija te oko 630 komentara.

Cijelu emisiju iz Dubrovnika možete pogledati u nastavku.

Popularni Članci