Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: eskola.chem.pmf.hr
Povodom 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj ravnateljica OŠ Ivana Gundulića gospođa Vedrana Elez i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Goran Violić organizirali su prigodni edukativni program za učenike, stoji u priopćenju.

Službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik održali su učenicima osnovne škole kratak prikaz sustava zaštite i spašavanja s ciljem upoznavanja učenika s ulogom žurnih službi, poticanja interesa kod djece za spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoja svijest kod djece o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što su požari u stanu, potresi, poplave, poledica i sl. Učenicima su podijeljene edukativne bojanke i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja.

Na školskom igralištu praktičnu demonstraciju djelovanja žurnih službi predstavili su učenicima MUP PU Dubrovačko neretvanska, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS-Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko neretvanske županije, DIP Dubrovnik, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik i pripadnici postrojbi CZ Grada Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije.

Popularni Članci