'

„O golfu smiju odlučivati samo stanovnici“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portal Oko
Udruga Dubrovnik regija uputila je priopćenje za javnost u kojim potpuno podržava prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o golfu na Srđu, a koje prenosimo u cijelosti.

"Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, dragi naši sugrađani, Dubrovnik Regija vas poziva da, bez obzira na vaš stav o tome projektu, svojim potpisom date svoj doprinos zahtjevu za raspisivanje referenduma o Urbanističkom planu uređenja platoa Srđa. Dubrovnik Regija podržava sve demokratske procese donošenja strateških odluka bitnih za sadašnjost i budućnost ove naše regije što navodimo i u našem programu i na čemu ćemo uvijek inzistirati. Smatramo da nitko ne smije i ne može imati mandat za donošenje tako bitnih odluka osim samih stanovnika jedinice lokalne samouprave na koju se takve odluke odnose. Referendum je najispravniji mogući način demokratskog procesa donošenja svih bitnih odluka.

Za uspješnost ove akcije potrebno je prikupiti 20 posto potpisa ukupnog biračkog tijela stanovnika Grada Dubrovnika i pripadajućih mu naselja. Prema nekim informacijama dosada je, i to za samo 2 od zakonski predviđenih 15 dana, prikupljena polovica potrebnih potpisa, ali da bi se otklonila mogućnost bilo kakvog pokušaja manipuliranja potpisima, pozivamo vas da se odazovete u što većem broju.

Također vas pozivamo da prilikom izlaska na referendum, u čije održavanje ne sumnjamo, obavezno ispunite svoju građansku dužnost te da pristupite vašem biračkom mjestu i svojim glasom date doprinos uspješnosti referenduma. Naime, da bi rezultat referenduma bio obvezujući potrebno je da izlaznost na referendum bude veća od 50 posto ukupnog biračkog tijela jedinice lokalne samouprave u kojoj se referendum provodi."

Udruga Dubrovnik regija
 

Popularni Članci