Preporučila odlazak na dubrovačke lokacije snimanja 'Igre prijestolja'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HTZ
U prestižnom američkom izdanju 'The Boston Globe', prošlog tjedna je objavljen tekst o lokacijama snimanja serijala 'Igra prijestolja' britanske 'freelance' novinarke Ivonne Gordon. U tekstovima opisuje najvažnije lokacije ali i daje preporuke potencijalnim posjetiteljima – fanovima serijala za tematski boravak u Dubrovniku. 

Uz tekstove objavljene u bostonskim novinama i na web-stranici, Ivonne Gordon objavila je ukupno 11 napisa o Hrvatskoj u različitim izdanjima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ovih dana Dubrovnik i Hrvatska snažno su prisutni i na socijalnim mrežama u SAD –u putem kampanje naziva  #ExploreCroatia , koja se provodi na Instagramu, Facebooku i Twitteru. Ukupna vidljivost kampanje koju provodi četvero američkih bloggera – Mat Long (FB :Landlopers), Rachel Lucas (FB:Travelblggr) i Kate McCulley (FB: AdventourusKate) i Rob Lloyd (FB :StopHavingBoringLife) doseže 37 milijuna korisnika, a bilježi posljednjih dana i 2.5 milijuna izravnih pregleda.

Projekt je napravljen u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, te turističkim zajednicama iz cijele Hrvatske. Dvodnevni boravak u Dubrovniku započet je sinoć i uključio je: odlazak na Srđ žičarom, vožnju kajakom oko stare gradske jezgre, pregled grada s temom Igra prijestolja, te obilazak Lokruma.

Svi segmenti putovanja i programa – poput ranojutarnje joge na plaži hotela Dubrovnik Palace ili sinoćnje vinokušnje u staroj gradskoj jezgri, promptno se dijele putem socijalnih mreža , čime ova kampanja ostvaruje izvanredne promotivne učinke na ogromnom SAD tržištu.

Mat Long i Rachel Lucas već su drugi put u Hrvatskoj, a nakon  posjeta ovih jako poznatih i vrlo utjecajnih bloggera ostvarenog lani u svibnju odlučili su doći ponovno i realizirati ovu kampanju, koja nadmašuje sva očekivanja organizatora.

Tijekom boravka u Dubrovniku pridružila im se i Mickela Mallozi, producentica serijala Travel Bare Feet, koja je u gradu i županiji provela nekoliko dana učeći Morešku, Linđo i konavosku poskočicu. Riječ je o potrebi za snimanje neobičnog serijala u kojemu autorica putuje po svijetu i pokušava savladati tradicionalne plesove zemalja koje posjećuje. 

Popularni Članci