NOVA MOKOŠICA U NOVOM RUHU Do sv. Vlaha obitelji će useliti u POS-ove stanove , stižu vrtić i trgovački centar (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Andro Vlahušić sa svojim je suradnicima danas obišao POS-ove zgrade u Novoj Mokošici. 

'Riječ je o 64 stana, svaki od vlasnika zna gdje je njegov stan. Tijekom sljedećeg mjeseca trebala bi biti asfaltirana ulica i uređena hortikultura. Do blagdana sv. Vlaha oko 250 ljudi će biti ovdje, imat će i dječji vrtić u samoj zgradi, a u blizini uskoro će se početi graditi Agrokorov veliki trgovački centar,' uvodno je naglasio gradonačelnik te dodao kako bi papirologija vezana uz izgradnju centra trebala bi biti riješena ovih dana.

Po pitanju projekata u Novoj Mokošici, gradonačelnik je podsjetio kako je prošlog tjedna dovršen kanalizacijski sustav Rijeke dubrovačke. Kako kaže, time je Mokošica riješila svoja tri najveća problema, a to su nedostatak trgovačkog centra, kanalizacijski sustav i stambeno pitanje mladih ljudi.

Direktor dubrovačke Agencije za poticajnu stanogradnju Damir Mihović kazao je kako je gotovo 60 posto radova gotovo te kako su ostali još samo oni radovi koji nisu toliko bitni za završetak samog projekta u smislu ishođenja dokumentacije.

'U tijeku su tehnički pregledi i tehnički prijemi zgrada. U koordinaciji s Gradom Dubrovnikom, sa završetkom ceste, trebali bismo podijeliti ključeve za stanove do sv. Vlaha. Kroz siječanj planiramo dovršiti sve radove. Imamo još pet neprodanih stanova te se nadam kako će se oni kroz siječanj također prodati,' kazao je Mihović. 

Pročelnica Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Irena Kričković Labaš izjavila je kako je POS-ova prometnica do danas dovršena 85 posto u financijskom dijelu, a ostala je još javna rasvjeta, asfaltiranje i spajanje šahtova. Taj dio bi trebao biti gotov početkom godine.

Budući stanar zgrade Franjo Barišić iskazao je posebno zadovoljstvo zbog navedenog projekta.

'64 obitelji puno znači ovaj projekt i ovo je rješenje koje godinama čekamo. Imam troje djece, a do sada sam bio podstanar, i to od 1999. godine,' izjavio je stanar. 

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić dodao je kako su u okviru ovog projekta predviđene i dvije vrtićke grupe. 

'Vrtić će se otvoriti kad budemo mogli zaposliti četiri odgojiteljice što, nažalost, trenutno ne možemo jer nije izglasan Proračun za 2015. godinu,' kazao je Katičić. 

Podsjetimo, u tom Proračunu bila su predviđena sredstva za izgradnju POS-ovih stanova na području Pobrežja, što također neće biti skoro izrealizirano zbog neizglasavanja. 

Izgradnja POS-ovih stanova u Novoj Mokošici vrijedi 51,5 milijun kuna. 

Popularni Članci