Noć muzeja obilježena u Umjetničkoj galeriji uz izložbe, dječju radionicu koncert i film (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Miho Skvrce
Na tri lokacije  Umjetničke galerije Dubrovnik obilježena je 18. Noć muzeja i to uz aktualne izložbe, stručna vodstva, dječju radionicu, odnosno program #muzejumuzeju, koncert te projekciju filma.

Maleni kreativci u Umjetničkoj GALERIJICI Dubrovnik stvorili su svoju muzejsku zbirku s muzejskom pedagoginjom Umjetničke galerije Dubrovnik Ivonom Šimunović. Naime, u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, posebno izgrađen za Noć muzeja, novi „mali muzej“ bio je mjesto stvaranja nove muzejske zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik i to one dječje. Djeca su nakon što su prošetala kroz „pravi“ muzej u svom, „malom“ muzeju, odnosno Umjetničkoj GALERIJICI Dubrovnik u svim umjetničkim tehnikama (slikarstvo, kiparstvo (modeliranje), crtanje i suvremena fotografija) prema uzoru na viđena, izrađivala umjetnička djela koja su potom izložena baš kao i u „pravom“ muzeju. Oni malo stariji uz stručna su vodstva muzejske savjetnice Umjetničke galerije Dubrovnik Rozane Vojvoda te kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik Jelene Tamindžija Donnart pogledali veliku retrospektivnu izložbu Đura Pulitike, izložbe u povodu stote godišnjice slikareva rođenja.

Glazba je obilježila program Galerije Dulčić Masle Pulitika gdje su posjetitelji uz stručno vodstvo kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik Jelene Tamindžija Donnart pogledali izložbu GLAZBA I POKRET – iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik, a potom uživali u koncertu koji su za ovu večer pripremile PIANO DUO G2 – Marija Grazio i Stefani Grbić. U Atelijeru Pulitika posjetitelji su mogli pogledati izložbu"Nije on kriv, on je slikar", ali i pojekciju istoimenog dokumentarnog filma, čija je autorica kustosica izložbe Marijeta Radić, a snimatelj Toni Miletić.

Popularni Članci