NITKO SE NE JAVLJA ZA 'POSAO IZ SNOVA' Dom zdravlja traži pedijatra, nude plaću od 14 tisuća kuna, besplatan smještaj, ali zasad bezuspješno

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Dom zdravlja Dubrovnik na društvenim mrežama je postavio oglas u kojem traži pedijatra. Po pitanju uvjeta, nudi se plaća od 14 tisuća kuna neto, osiguran smještaj u vidu stana od oko 55 metara kvadratnih, ali i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Na ovaj oglas se nitko nije javio. 

"Oglas je izašao prije 15-ak dana, nijedan liječnik iz Hrvatske se nije javio. Kako se cijela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici koja vjerojatno do listopada ili čak studenog neće krenuti s radom, mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i hoće li se netko javiti," kazao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan. 

Za ovo radno mjesto je potrebno raspisati natječaj koji još nije raspisan, a Bazdan tvrdi kako će se to dogoditi nakon što se dobije potrebno rješenje od strane Ministarstva koje će biti preduvjet za raspisivanje. Oglas je, kako kaže, raspisan s ciljem dobivanja uvida u zainteresiranost za to radno mjesto, a tvrdi i kako su već odrađeni određeni pregovori. 

"Pregovaramo s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi u Dubrovnik da se jave, a zasad ima nešto zainteresiranih iz susjednih zemalja; BiH, Crne Gore, Srbije, međutim ti liječnici nemaju licence za rad u Hrvatskoj," kazao je. Razlog nejavljanja na ovo radno mjesto Bazdan vidi u nedostatku liječnika, ali i navikama djelatnika u Hrvatskoj. 

"Nema liječnika, nema pedijatara. Liječnici s kojima smo razgovarali su izuzetno zadovoljni uvjetima, ali ljudi u Hrvatskoj nemaju posebnu naviku seljenja u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama," istaknuo je. 

Popularni Članci