Niko Pulić i njegova supruga teško oboljeli od Covida: 'Upala pluća je teška, tata je umoran i to sve predugo traje'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Koronavirus prikovao je za krevet dubrovačke bolnice Niku Pulića i njegovu suprugu Vikicu gdje primaju kisik i bore se za svaki udah zbog teške obostrane upale pluća.

Ovih je dana najtrofejniji hrvatski vozač automobilističkih utrka Niko Pulić (57) trebao voziti  WRC utrku i pripremati se za jedan od najvećih automobilističkih spektakla u povijesti Hrvatske, ali umjesto toga bori se za život u dubrovačkoj bolnici  Sv. Vlaho, piše Gloria. Samo nekoliko soba dalje, istu sudbinu dijeli i njegova supruga Vikica, koja je ondje zaprimljena tri dana kasnije. Ispričao nam je to zabrinuti sin Ivan Pulić koji iz sata u sat pokušava dobiti od roditelja i liječnika neku pozitivnu informaciju da se bar jednom roditelju stanje popravlja, ali dobre vijesti su još uvijek na čekanju.

„Za sada nema pomaka, borimo se i idemo iz dana u dan. Upala pluća je teška, tata je umoran i to sve predugo traje. Ondje je već deveti dan, a mama je u bolnici posljednjih pet dana. I kod nje je upala pluća teška i zahvatila je oba plućna krila. Moj tata bio je uvijek najbrži pa će biti i sada, ne sumnjam u njega, kao ni u mamu, ona ima malo blaže simptome bolesti. Tata to podnosi sportski, ali sve ga je jako umorilo”, ispričao nam je Ivan Pulić.

Legendarni Niko Pulić trostruki je uzastopni prvak Europe te višestruki hrvatski prvak na brdskim stazama, a ovakvu priliku da u Hrvatsku stigne najprestižnija reli utrka čekao je godinama. Za utrku koja se održava od 22. do 25. travnja pripremao se mjesecima, ali sada ga umjesto Žumberka,  Plešivice te cesta Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije čeka najduža utrka života - ona s opakim virusom. No za Niku i suprugu Vikicu, koji su cijeli život živjeli sportski svi njihovi bližnji, a posebno sin Ivan te kćeri Ivona i Petra vjeruju u najbolje.

Popularni Članci