VLAHUŠIĆ: Pavlović je najbolji mogući izbor, no Grad će funkcionirati otežano

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Povjerenik Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Dubrovnika je aktualni pročelnik za financije Niko Pavlović, odlučeno je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. 

U telefonskom razgovoru za Dubrovački dnevnik Pavlović je kazao kako ne želi davati nikakve detalje prije objave Odluke u narodnim novinama.

'Smatram kako ne bi bilo korektno izlaziti u javnost s pojedinostima dok Odluka ne bude objavljena u Narodnim novinama, a moguće je da to bude već sutra. Nakon toga ću sazvati konferenciju za novinare na kojoj ću iscrpno izvjestiti javnost o svemu, a novinari će imati mogućnost postaviti i pitanja. To je moje promišljanje i smatram kako je takva odluka najbolja,' kazao je Pavlović.

Komentar je dao i Vlahušić koji je kazao kako mu je drago što je Vlada imenovala upravo Pavlovića.

'Drago mi je što je on imenovan za povjerenika. To je čovjek koji vodi financije i najkvalitetnija osoba za takvo što, koju sam i sam predložio, a Vlada prihvatila,' izjavio je Vlahušić. Po pitanju toga što čeka građane Dubrovnika, Vlahušić je kazao kako će Grad funkcionirati otežano i u smanjenom obimu, ali u okviru onoga što Zakon dopušta.

Podsjetimo, na zatvorenom dijelu sjednice, Pavlović je imenovan povjerenikom, a na otvorenom dijelu su s dužnosti razriješeni gradonačelnici i gradska vijeća, među kojima i Andro Vlahušić kao i gradsko vijeće grada Dubrovnika, što je posljedica neizglasavanja Proračuna za 2015. godinu. Podsjetimo, vijećnici dva puta nisu uspjeli izglasati proračun premda je bio najveći u Hrvatskoj i predviđao više od 10 tisuća kuna po stanovniku. Dubrovnik stoga čekaju prijevremeni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće na što će se utrošiti milijun kuna.

Popularni Članci